Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg finomliszt,
- 30 dkg Rama margarin vagy vaj,
- 2 dl tejföl,
- 2 db tojássárgája,
A lekenéshez:
- 4- 5 evőkanál olvasztott margarin,
A töltelékhez:
- 1 dl tejszín
- 10 dkg 70 %-os étcsokoládé,
- 5 dkg mogyoró,
Elkészítse:
A tészta hozzávalóit összegyúrom. Vékonyra kisodorom, és lekenem az olvasztott margarinnal.
Feltekerem, mint a bejglit, folpackba csomagolom, majd a hűtőbe teszem felhasználásig.
A töltelékhez a tejszínt forrásig felmelegítem, megolvasztom benne a csokoládét és hűlni hagyom.
A mogyorót megpirítom, majd késes aprítóan durvára aprítom.
Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen kb 1/2 cm vékonyra kinyújtom, bekenem a csokis krémmel, majd az aprított mogyoróval beszórom.
A hosszabbik oldalától kiindulva szorosan feltekerem, és 1,5-2 cm széles szeletekre vágom. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakom a csigákat és 180 °C-on, kb 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm. Porcukorral beszórva tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: