Anna konyhája

Mogyorós-csokis csiga

Hozzávalók a tésztához:

  1. 50 dkg finomliszt,
  2. 30 dkg Rama margarin vagy vaj,
  3. 2 dl tejföl,
  4. 2 db tojássárgája,

A lekenéshez:

  1. 4- 5 evőkanál olvasztott margarin,

A töltelékhez:

  1. 1 dl tejszín
  2. 10 dkg 70 %-os étcsokoládé,
  3. 5 dkg mogyoró,

Elkészítse:

A tészta hozzávalóit összegyúrom.  Vékonyra kisodorom, és lekenem az olvasztott margarinnal.

Feltekerem, mint a bejglit, folpackba csomagolom, majd a hűtőbe teszem felhasználásig.

A töltelékhez a tejszínt forrásig felmelegítem, megolvasztom benne a csokoládét és hűlni hagyom.

A mogyorót megpirítom, majd késes aprítóan durvára aprítom.

Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen kb 1/2 cm vékonyra kinyújtom, bekenem a csokis krémmel, majd az aprított mogyoróval beszórom.

A hosszabbik oldalától kiindulva szorosan feltekerem, és  1,5-2 cm széles szeletekre vágom. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakom a csigákat és 180 °C-on, kb 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm. Porcukorral beszórva tálalom.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!