Hozzávalók:
- 6 dkg zabpehely,
- 10 dkg zabliszt,
- 1 kávéskanál szódabikarbóna,
- 1 ek nádcukor,
- 1 ek vanília kivonat,
- 6 dkg olvasztott vaj, + a forma kikenéséhez,
- 12 dkg túró,
- 30 dkg bogyós gyümölcs, ( nálam most eper és málna vegyesen )
- 2 X 1 tk cukor,
- 1 tk keményítő,
- 1 ek citromlé,
Elkészítése:
A túrót villával áttöröm, majd hozzákeverem a vaníliát és a cukrot, majd 4 db olvasztott vajjal vékonyan kikent szufléforma aljába egyenletesen elszórom.
A megtisztított gyümölcsöt kevés cukorral és a keményítővel elkeverem, majd egyet forralok rajta. Amikor már langyosra hűlt, a túró tetején elosztom.
A zabpelyhet a zabliszttel, a szódabikarbónával, 1tk cukorral, és az olvasztott vajjal elmorzsolom, majd a gyümölcsök tetejére szórom.
Légkeverésen, 170 °C-on, 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: