Anna konyhája

Túrós crumble bogyós gyümölcsökkel

Hozzávalók:

  1. 6 dkg zabpehely,
  2. 10 dkg zabliszt,
  3. 1 kávéskanál szódabikarbóna,
  4. 1 ek nádcukor,
  5. 1 ek vanília kivonat,
  6. 6 dkg olvasztott vaj, + a forma kikenéséhez,
  7. 12 dkg túró,
  8. 30 dkg bogyós gyümölcs, ( nálam most eper és málna vegyesen )
  9. 2 X 1 tk cukor,
  10. 1 tk keményítő,
  11. 1 ek citromlé,

Elkészítése:

A túrót villával áttöröm, majd hozzákeverem a vaníliát és a cukrot, majd 4 db olvasztott vajjal vékonyan kikent szufléforma aljába egyenletesen elszórom.

A megtisztított gyümölcsöt kevés cukorral és a keményítővel elkeverem, majd egyet forralok rajta. Amikor már langyosra hűlt, a túró tetején elosztom. 

A zabpelyhet a zabliszttel, a szódabikarbónával, 1tk cukorral, és az olvasztott vajjal elmorzsolom, majd a gyümölcsök tetejére szórom.

Légkeverésen, 170 °C-on, 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!