Anna konyhája

Mustáros-snidlingszószos tilápia zöldséges tésztakoronggal

Hozzávalók: ( 2 főre )

  1. 3 szelet kiolvasztott tilápia,
  2. só,
  3. bors,

Az öntethez :

  1. 1,5  dl majonéz,
  2. 2 ek mustár,
  3. só,
  4. bors,
  5. 1/2 citrom reszelt héja és leve,
  6. a tálalásnál + 1 ek tejföl,

A tésztakoronghoz:

  1. 2 db nagy sárgarépa,
  2. 1 db cukkini,
  3. 2 db tojás,
  4. 12 dkg durum spagetti,
  5. 1/2 csokor felaprított snidling,
  6. 1/2 csokor felaprított tatárhagyma ( metélő fokhagyma )
  7. olaj,

Elkészítése:

Az öntethez valókat a tejföl kivételével összekeverem egy kis tálban.

A halszeleteket egy sütőtálba helyezem, sózom, borsozom, majd annyi mustáros szószt kanalazok rá, hogy teljesen befedje. A maradék öntethez tejfölt keverek és tálalásig hidegre teszem.

A halat 200 5 C-os sütőben, alsó-felső sütésen addig sütöm, amíg a szósz aranybarnára sül a tetején. (kb 15-20 perc )

A sárgarépát és a cukkinit megtisztítom és zöldséghámozóval hajszálvékony, szélesmetélt szerű szeletekre vágom.

A spagettit lobogva forró, sós vízben al dente-ra kifőzöm, leszűröm és egy nagyobb tálba öntöm. Ugyanebbe a főzővízbe 1-2 percig főzöm a felszeletelt sárgarépát és a cukkinit, majd szintén leszűröm és a spagettivel összekeverem. Hozzákeverem a felaprított snidlinget és a tatárhagymát, majd a tojásokat.

Egy kisebb ( 13 cm átmérőjű ) teflon serpenyőbe 1 ek olajat felforrósítok, és a zöldséges tészta negyedét belesimítva, megsütöm mind a két felét. Ebből a mennyiségből 4 db tésztakorongot sütök.

A halszeleteket és a tésztakorongokat a félretett mustáros öntettel együtt tálalom.

 

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!