Hozzávalók: ( 2 főre )
- 3 szelet kiolvasztott tilápia,
- só,
- bors,
Az öntethez :
- 1,5 dl majonéz,
- 2 ek mustár,
- só,
- bors,
- 1/2 citrom reszelt héja és leve,
- a tálalásnál + 1 ek tejföl,
A tésztakoronghoz:
- 2 db nagy sárgarépa,
- 1 db cukkini,
- 2 db tojás,
- 12 dkg durum spagetti,
- 1/2 csokor felaprított snidling,
- 1/2 csokor felaprított tatárhagyma ( metélő fokhagyma )
- olaj,
Elkészítése:
Az öntethez valókat a tejföl kivételével összekeverem egy kis tálban.
A halszeleteket egy sütőtálba helyezem, sózom, borsozom, majd annyi mustáros szószt kanalazok rá, hogy teljesen befedje. A maradék öntethez tejfölt keverek és tálalásig hidegre teszem.
A halat 200 5 C-os sütőben, alsó-felső sütésen addig sütöm, amíg a szósz aranybarnára sül a tetején. (kb 15-20 perc )
A sárgarépát és a cukkinit megtisztítom és zöldséghámozóval hajszálvékony, szélesmetélt szerű szeletekre vágom.
A spagettit lobogva forró, sós vízben al dente-ra kifőzöm, leszűröm és egy nagyobb tálba öntöm. Ugyanebbe a főzővízbe 1-2 percig főzöm a felszeletelt sárgarépát és a cukkinit, majd szintén leszűröm és a spagettivel összekeverem. Hozzákeverem a felaprított snidlinget és a tatárhagymát, majd a tojásokat.
Egy kisebb ( 13 cm átmérőjű ) teflon serpenyőbe 1 ek olajat felforrósítok, és a zöldséges tészta negyedét belesimítva, megsütöm mind a két felét. Ebből a mennyiségből 4 db tésztakorongot sütök.
A halszeleteket és a tésztakorongokat a félretett mustáros öntettel együtt tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: