Anna konyhája

Japán palacsinta

Hozzávalók:

  1. 1 db tojássárgája,
  2. 1 cs. vaníliás cukor,
  3. 1,5 dkg finomliszt,
  4. 1 késhegynyi sütőpor,
  5. 2 db tojásfehérje,
  6. 1 kk cukor,
  7.  csipet só,
  8. 2 teáskanál víz,
  9. 0.5 tk vaj (vagy olaj),

Elkészítése:

A tojássárgáját habosra keverem a cukorral, a vaníliával és a tejjel, majd hozzáadom a sütőporos lisztet. A tojásfehérjét keményre felverem a csipet sóval, majd lazán a tojásos masszába forgatom.

Olajjal vékonyan kikenek egy felmelegített tarkedli sütőt, majd evőkanálnyi adagokat teszek a mélyedésekbe. Két evőkanálnyi vizet merek a serpenyő szabad felületére, majd 2-3 percre fedővel lefedem. Ezután óvatosan megforgatom a kis palacsintákat, ismét 2-3 ek vizet öntök alá, és ismét lefedve sütöm 2-3 percig. Közepes lángon süssük őket, hogy lassan párolódjanak, és ne égjen meg a felületük. Frissen, melegen mézzel, gyümölccsel vagy tetszőleges öntettel fogyasztható.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!