Hozzávalók:
- 1 db tojássárgája,
- 1 cs. vaníliás cukor,
- 1,5 dkg finomliszt,
- 1 késhegynyi sütőpor,
- 2 db tojásfehérje,
- 1 kk cukor,
- csipet só,
- 2 teáskanál víz,
- 0.5 tk vaj (vagy olaj),
Elkészítése:
A tojássárgáját habosra keverem a cukorral, a vaníliával és a tejjel, majd hozzáadom a sütőporos lisztet. A tojásfehérjét keményre felverem a csipet sóval, majd lazán a tojásos masszába forgatom.
Olajjal vékonyan kikenek egy felmelegített tarkedli sütőt, majd evőkanálnyi adagokat teszek a mélyedésekbe. Két evőkanálnyi vizet merek a serpenyő szabad felületére, majd 2-3 percre fedővel lefedem. Ezután óvatosan megforgatom a kis palacsintákat, ismét 2-3 ek vizet öntök alá, és ismét lefedve sütöm 2-3 percig. Közepes lángon süssük őket, hogy lassan párolódjanak, és ne égjen meg a felületük. Frissen, melegen mézzel, gyümölccsel vagy tetszőleges öntettel fogyasztható.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: