Hozzávalók:
- 4 ek olívaolaj,
- 3 egész csirkecomb,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 2 tk római kömény,
- 2 ek sűrített paradicsom,
- 1 tk csilipehely,
- 2-3 babérlevél,
- só,
- bors,
- 2 doboz csicseriborsó konzerv,
- 2 db kápia paprika,
- 1 csokor petrezselyem,
- 1 citrom leve és reszelt héja,
Elkészítése:
A csirkecombokat feldarabolom, sózom, borsozom, majd egy serpenyőben olajat melegítek, és a húsdarabokat körbepirítom. Egy tálra kiszedem, félreteszem.
A maradék olajon puhára párolom a felaprított hagymákat. Hozzáadom a római köményt, a babérlevelet és a sűrített paradicsomot.Tovább pirítom, közben megszórom a csilipehellyel, majd visszateszem a húst a serpenyőbe és felöntöm kb fél liter vízzel. Sózom, borsozom, és addig párolom, amíg a hús teljesen megpuhul.
A húst ismét kiszedem, a csicseriborsót a serpenyőbe teszem, és 5 percig erős lángon forralom.
Közben a húst lefejtem a csontról és a feldarabolt kápia paprikával együtt visszateszem az edénybe.Addig főzöm, amíg a paprika kissé összeesik, közben a citrommal ízesítem. Tálalás előtt aprított petrezselyemmel megszórom.
Frissen kisült, puha házi kenyérrel tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: