Anna konyhája

Csirkés csicseriborsós ragu

Hozzávalók:

  1. 4 ek olívaolaj,
  2. 3 egész csirkecomb,
  3. 4 gerezd fokhagyma,
  4. 2 tk római kömény,
  5. 2 ek sűrített paradicsom,
  6. 1 tk csilipehely,
  7. 2-3 babérlevél,
  8. só,
  9. bors,
  10. 2 doboz csicseriborsó konzerv,
  11. 2 db kápia paprika,
  12. 1 csokor petrezselyem,
  13. 1 citrom leve és reszelt héja,

Elkészítése:

A csirkecombokat feldarabolom, sózom, borsozom, majd egy serpenyőben olajat melegítek, és a húsdarabokat körbepirítom. Egy tálra kiszedem, félreteszem.

A maradék olajon puhára párolom a felaprított hagymákat. Hozzáadom a római köményt, a babérlevelet és a sűrített paradicsomot.Tovább pirítom, közben megszórom a csilipehellyel, majd visszateszem a húst a serpenyőbe és felöntöm kb fél liter vízzel. Sózom, borsozom, és addig párolom, amíg a hús teljesen megpuhul.

A húst ismét kiszedem, a csicseriborsót a serpenyőbe teszem, és 5 percig erős lángon forralom.

Közben a húst lefejtem a csontról és a feldarabolt kápia paprikával együtt visszateszem az edénybe.Addig főzöm, amíg a paprika kissé összeesik, közben a citrommal ízesítem. Tálalás előtt aprított petrezselyemmel megszórom.

Frissen kisült, puha házi kenyérrel tálalom.

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!