Anna konyhája

Fokhagymás mellfilé spenótos-pestós nudlival

Hozzávalók  nudlihoz:

  1. 1/2 kg burgonya,
  2. só,
  3. 1 tojás,
  4. 2-3 dkg vaj,
  5. 25 dkg rétesliszt,

 

A fokhagymás mellfiléhez:

  1. 50 dkg mellfilé,
  2. só,
  3. bors,
  4. 4 gerezd áttört fokhagyma,
  5. 3-4 ek olaj,

A pestóhoz:

  1. 1 ek fenyőmag vagy sótlan mogyoró,,
  2. 4 gerezd fokhagyma,
  3. 3-4 bazsalikomlevél,
  4. 5 dkg parmezán sajt,
  5. 1 dl olivaolaj,
  6. só,
  7. bors,
  8. 30 dkg spenót, 

Elkészítése:

A pestóval kezdem. A hozzávalókat aprítóba teszem és durvára aprítom, majd félreteszem.

A csirkemellet csíkokra vágom, majd sózom, borsozom, a zúzott fokhagymával összekeverem. Egy serpenyőben, kevés olajon aranybarnára sütöm, pirítom.

A nudlihoz a burgonyát héjában megfőzöm, majd megtisztítom és krumplinyomón áttöröm. Megsózom, hozzáadom a vajat, a tojást és a lisztet, majd összeállítom a tésztát. Több darabra vágom, majd egyenként ujjnyi vastag rudakat sodrok. 2-3 cm-es darabokra vágom, a tenyeremmel egyet sodrok rajtuk, majd forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzöm. Amikor feljött a víz tetejére, leszűröm és a serpenyőben a mellfilével, majd a pestóval is összekeverem.  Átforrósítom, és azonnal  tálalom. A tetejére reszelt sajtot szórok.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!