Hozzávalók nudlihoz:
- 1/2 kg burgonya,
- só,
- 1 tojás,
- 2-3 dkg vaj,
- 25 dkg rétesliszt,
A fokhagymás mellfiléhez:
- 50 dkg mellfilé,
- só,
- bors,
- 4 gerezd áttört fokhagyma,
- 3-4 ek olaj,
A pestóhoz:
- 1 ek fenyőmag vagy sótlan mogyoró,,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 3-4 bazsalikomlevél,
- 5 dkg parmezán sajt,
- 1 dl olivaolaj,
- só,
- bors,
- 30 dkg spenót,
Elkészítése:
A pestóval kezdem. A hozzávalókat aprítóba teszem és durvára aprítom, majd félreteszem.
A csirkemellet csíkokra vágom, majd sózom, borsozom, a zúzott fokhagymával összekeverem. Egy serpenyőben, kevés olajon aranybarnára sütöm, pirítom.
A nudlihoz a burgonyát héjában megfőzöm, majd megtisztítom és krumplinyomón áttöröm. Megsózom, hozzáadom a vajat, a tojást és a lisztet, majd összeállítom a tésztát. Több darabra vágom, majd egyenként ujjnyi vastag rudakat sodrok. 2-3 cm-es darabokra vágom, a tenyeremmel egyet sodrok rajtuk, majd forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzöm. Amikor feljött a víz tetejére, leszűröm és a serpenyőben a mellfilével, majd a pestóval is összekeverem. Átforrósítom, és azonnal tálalom. A tetejére reszelt sajtot szórok.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: