Anna konyhája

A legropogósabb burgonya chips

Hozzávalók:

  1. sütnivaló, C-típusú burgonya,
  2. só vagy sós fűszerkeverék,
  3. olaj,

Elkészítése:

Az alaposan megtisztított burgonyát hajszálvékony szeletekre, karikákra vágom, és legalább 1-2 órára hideg vízben megáztatom. A vizet legalább 1x cserélem.

Tiszta konyharuhába kiszedem az előzőleg alaposan lecsepegtetett burgonyát és teljesen szárazra “törlöm”.

Olajsütőben, 170 °-on, kis adagokban ropogós, aranybarnára sütöm. Papírtörlőre kiszedem, lecsöpögtetem, majd tálba rakom, sóval megszórom, alaposan összerázom és azonnal tálalom.

Ketchuppal vagy zöldfűszeres mártogatóssal is kiváló ! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!