Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús,
- só,
- bors,
- 3 gerezd áttört fokhagyma,
- 1 tk őrölt fűszerpaprika,
- 1 db tojás,
- 1 db zsemle,
- 6 szelet bacon,
- 2 db főtt tojás,
- ízlés szerint petrezselyemlevél,
Elkészítése:
Egy tálban összekeverem a hozzávalókat. A darált húst fűszerezem, hozzáadom a vízben megáztatott, majd kifacsart zsemlét, a tojást és alaposan összedolgozom.
A főtt tojásokat hosszában 4 részre vágom.
A muffin sütőben olajjal vékonyan kikenek annyi formát, ahány fasírtot szeretnék készíteni. Ez nekem ebből a hús mennyiségből 6 db volt.
Belefektetem a bacon szeletet, erre teszek fél adagnyi darált húst, a közepére illesztek egy negyed főtt tojást, majd befedem a darált hús másik felével. Végül jobbról-balról betakarom a baconnal.
Infrasütésen, 180 °C-osn, szép pirosra sütöm, kb 30-35 perc alatt.
Durvára tört, fokhagymás, vajjal kikevert krumplipürével tálaltam.
Kommentek