Anna konyhája

Baconba tekert fasírt főtt tojással töltve

Hozzávalók:

  1. 50 dkg darált sertéshús,
  2. só,
  3. bors,
  4. 3 gerezd áttört fokhagyma,
  5. 1 tk őrölt fűszerpaprika,
  6. 1 db tojás,
  7. 1 db zsemle,
  8. 6 szelet bacon,
  9. 2 db főtt tojás,
  10.  ízlés szerint petrezselyemlevél,

Elkészítése:

Egy tálban összekeverem a hozzávalókat. A darált húst fűszerezem, hozzáadom a vízben megáztatott, majd kifacsart zsemlét, a tojást és alaposan összedolgozom.

A főtt tojásokat hosszában 4 részre vágom.

A muffin sütőben olajjal vékonyan kikenek annyi formát, ahány fasírtot szeretnék készíteni. Ez nekem ebből a hús mennyiségből 6 db volt.

Belefektetem a bacon szeletet, erre teszek fél adagnyi darált húst, a közepére illesztek egy negyed főtt tojást, majd befedem a darált hús másik felével. Végül jobbról-balról betakarom a baconnal.

Infrasütésen, 180 °C-osn, szép pirosra sütöm, kb 30-35 perc alatt.

Durvára tört, fokhagymás, vajjal kikevert krumplipürével tálaltam.

 

  1.  
    1.  

        

    2.  

       

        

    3.  

       

        

       

        

    4.  

       

        

    5.  

       

     

     

     
Címkék: ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!