Anna konyhája

Temesvári ragu burgonyafánkkal

Hozzávalók:

  1. 60 dkg sertéscomb,
  2. 30 dkg zöldbab,
  3. 10 dkg füstölt szalonna,
  4. 2 fej vöröshagyma,
  5. 3-4 gerezd fokhagyma,
  6. 1 db zöldpaprika,
  7. 1 dl paradicsomlé,
  8. 1 mokkáskanál köménymag,
  9. 1 evőkanál pirospaprika,
  10. 2 dl tejföl,
  11. 2 evőkanál finomliszt,
  12. só,
  13. őrölt fekete bors,

A burgonyafánkhoz:

  1. 30 dkg C-típusú, lisztesebb burgonya,
  2. kb 20 dkg liszt,
  3. 1 db tojás,
  4. 4 dkg margarin,
  5. 1,5 dkg élesztő,
  6. só,
  7. tej,

Elkészítése:

A burgonyafánkhoz a megtisztított és felkockázott burgonyát sós vízben puhára főzöm.

Krumplinyomóval áttöröm és hűlni hagyom.

Közben 2 ek langyos tejbe az élesztőt belemorzsolom, és pár perc alatt felfuttatom.

Az áttört burgonyára rászórom a lisztet, hozzáadom a tojást, a margarint, végül a felfuttatott élesztőt és összedolgozom. Kilisztezett kelesztőtálba teszem, letakarom és langyos helyen a duplájára kelesztem.

Lisztezett deszkára kiborítom, kézzel vagy sodrófával kicsit elnyújtom, majd kis átmérőjű pogácsaszaggatóval kis fánkokat szaggatok. Letakarva hagyom pihenni, amíg az olaj 170 °C-ra felmelegszik, majd aranybarna kis fánkokat sütök. Papírszalvétára kiszedve lecsöpögtetem.

A raguhoz a sertéscombot, a szalonnát, és a paprikát kockákra vágom. A vöröshagymát felaprítom. A zöldbabot  2-3 centisre darabolom.

A szalonnát zsírjára kisütöm. Ráteszem a vöröshagymát és üvegesre pirítom. Rányomom a fokhagymát, rászórom a köményt, és pár percig együtt pirítom, majd hozzáadom a zöldpaprikát, és a felszeletelt húst is. Sózom, borsozom,  10 percig pirítom, majd hozzáöntöm a paradicsomlevet és annyi vizet, hogy a húst puhára tudjam benne párolni. Amikor a hús kezd puhulni, hozzáadom a zöldbabot. Az elpárolgott vizet folyamatosan pótolom.

Ha a hús és a bab is megpuhult összekeverem a lisztet és a pirospaprikát a tejföllel, és behabarom a tokányt. Egyet forralok rajta és burgonyafánkkal tálalom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!