Hozzávalók:
- 30 dkg C-típusú, lisztesebb burgonya,
- kb 20 dkg liszt,
- 1 db tojás,
- 4 dkg margarin,
- 1,5 dkg élesztő,
- só,
- tej,
Elkészítése:
A burgonyafánkhoz a megtisztított és felkockázott burgonyát sós vízben puhára főzöm.
Krumplinyomóval áttöröm és hűlni hagyom.
Közben 2 ek langyos tejbe az élesztőt belemorzsolom, és pár perc alatt felfuttatom.
Az áttört burgonyára rászórom a lisztet, hozzáadom a tojást, a margarint, végül a felfuttatott élesztőt és összedolgozom. Kilisztezett kelesztőtálba teszem, letakarom és langyos helyen a duplájára kelesztem.
Lisztezett deszkára kiborítom, kézzel vagy sodrófával kicsit elnyújtom, majd kis átmérőjű pogácsaszaggatóval kis fánkokat szaggatok. Letakarva hagyom pihenni, amíg az olaj 170 °C-ra felmelegszik, majd aranybarna kis fánkokat sütök. Papírszalvétára kiszedve lecsöpögtetem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: