Anna konyhája

Burgonyafánk

Hozzávalók:

  1. 30 dkg C-típusú, lisztesebb burgonya,
  2. kb 20 dkg liszt,
  3. 1 db tojás,
  4. 4 dkg margarin,
  5. 1,5 dkg élesztő,
  6. só,
  7. tej,

Elkészítése:

A burgonyafánkhoz a megtisztított és felkockázott burgonyát sós vízben puhára főzöm.

Krumplinyomóval áttöröm és hűlni hagyom.

Közben 2 ek langyos tejbe az élesztőt belemorzsolom, és pár perc alatt felfuttatom.

Az áttört burgonyára rászórom a lisztet, hozzáadom a tojást, a margarint, végül a felfuttatott élesztőt és összedolgozom. Kilisztezett kelesztőtálba teszem, letakarom és langyos helyen a duplájára kelesztem.

Lisztezett deszkára kiborítom, kézzel vagy sodrófával kicsit elnyújtom, majd kis átmérőjű pogácsaszaggatóval kis fánkokat szaggatok. Letakarva hagyom pihenni, amíg az olaj 170 °C-ra felmelegszik, majd aranybarna kis fánkokat sütök. Papírszalvétára kiszedve lecsöpögtetem.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!