Hozzávalók:
- 25 dkg túró,
- 20 dkg porcukor,
- 1 ek vaníliakivonat,
- 2 dl tejföl,
- 5 db tojás,
- 10 dkg búzadara,
- 1 citrom leve és reszelt héja,
Elkészítése :
Az áttört túrót a tejföllel elkeverem, hozzáadom a tojássárgáját a porcukrot, a vaníliát, majd a búzadarát is. Ízlés szerint reszelt citromhéjjal és citromlével ízesítem . A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd a túrós masszához adom.
Sütőpapíros, kb 20 x 30 cm-es tepsibe, kb. 180 fokon, 25 – 30 perc alatt készre sütöm. Porcukorral megszórva, frissen, melegen tálalom. Felmelegített sárgabarack lekvárral kínálom.
Kommentek