Hozzávalók:
Elkészítése:
A szalonnát felkockázom, a zsírját kisütöm, a pörcöt kiszedem és mindkettőt félrerakom.
A burgonyát apró lyukú reszelőn lereszelem, megsózom, hozzákeverem a tojást, majd a lisztet és az áttört fokhagymát. Összekeverem, majd vágódeszkára teszem és késsel gyöngyözve forró vízbe szaggatom. ( lehet nokedliszaggatóval is, de nem az az igazi ). Amikor feljön a víz tetejére, még pár percig főzöm, majd leszűröm és a szalonnazsírból ráöntve, egy sütőtálba öntöm.
A túrót áttöröm, megsózom, majd a tejföllel és a felaprított kaporral összekeverem, majd a kifőzött sztrapacskával összeforgatom.
180 °C-os sütőben kb 20-25 perc alatt összesütöm. Tálalásnál a kisütött szalonnával megszórom, esetleg még tejfölt kínálok hozzá.