Juhtúrós sztrapacska

Hozzávalók:

  1. 50 dkg burgonya,
  2. 25 dkg liszt,
  3. 1 tojás,
  4. só,
  5. 2 gerezd fokhagyma,
  6. 1 kis csokor frissen vágott kapor,
  7. 20-25 dkg juhtúró vagy tehéntúró,
  8. 2,5 dl tejföl,
  9. 20 dkg húsos szalonna,

Elkészítése:

A szalonnát felkockázom, a zsírját kisütöm, a pörcöt kiszedem és mindkettőt félrerakom.

A burgonyát apró lyukú reszelőn lereszelem, megsózom, hozzákeverem a tojást, majd a lisztet és az áttört fokhagymát. Összekeverem, majd vágódeszkára teszem és késsel gyöngyözve forró vízbe szaggatom. ( lehet nokedliszaggatóval is, de nem az az igazi ). Amikor feljön a víz tetejére, még pár percig főzöm, majd leszűröm és a szalonnazsírból ráöntve, egy sütőtálba öntöm.

A túrót áttöröm, megsózom, majd a tejföllel  és a felaprított kaporral összekeverem, majd a kifőzött sztrapacskával összeforgatom.

180 °C-os sütőben kb 20-25 perc alatt összesütöm. Tálalásnál a kisütött szalonnával megszórom, esetleg még tejfölt kínálok hozzá.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »