Hozzávalók a tésztához:
A lekenéshez:
A töltelékhez:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom. Vékonyra kisodorom, és lekenem az olvasztott zsírral.
Feltekerem, mint a bejglit, folpackba csomagolom, majd a hűtőbe teszem felhasználásig.
A pihent tésztát négy részre vágom, és egyenként vékonyra kinyújtom.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, a reszelt citromhéjjal és citromlével ízesítem. Hozzákeverjük a diót, ( vagy mákot ) majd a tölteléket négyfelé osztom.
A kinyújtott lap alsó felére csíkban felhalmozom a töltelék negyedét, majd nem túl szorosan feltekerem. Feldarabolom és kifliszerűen kicsit meghajlítom. A másik 3 rúdnál ugyanígy járok el.
Sütőpapírral fedett tepsire teszem, és 180 fokra melegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt kisütöm. Még melegen vaníliás porcukorral megszórom. Leveles, porhanyós kifliket kapok.
Mákkal vagy gesztenyével töltve is fantasztikus finom !