Anna konyhája

Leveles, omlós kifli

Hozzávalók a tésztához:

  1. 50 dkg finomliszt,
  2. 30 dkg Rama margarin vagy vaj,
  3. 2 dl tejföl,
  4. 2 db tojássárgája,

A lekenéshez:

  1. 4- 5 evőkanál olvasztott zsír,

A töltelékhez:

  1. 2 tojásfehérje,
  2. 20-25 dkg darált dió vagy darált mák,
  3. 15 dkg porcukor,
  4. 1 citrom reszelt héja,

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrom.  Vékonyra kisodorom, és lekenem az olvasztott zsírral.

Feltekerem, mint a bejglit, folpackba csomagolom, majd a hűtőbe teszem felhasználásig.

 A pihent tésztát négy részre vágom, és egyenként vékonyra kinyújtom.

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, a reszelt citromhéjjal és citromlével ízesítem. Hozzákeverjük a diót, ( vagy mákot ) majd a tölteléket négyfelé osztom.

A kinyújtott lap alsó felére csíkban felhalmozom a töltelék negyedét, majd nem túl szorosan  feltekerem. Feldarabolom és kifliszerűen kicsit meghajlítom. A másik 3 rúdnál ugyanígy járok el.

Sütőpapírral fedett tepsire teszem, és 180 fokra melegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt kisütöm.  Még melegen vaníliás porcukorral megszórom. Leveles, porhanyós kifliket kapok.

Mákkal vagy gesztenyével töltve is fantasztikus finom !

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!