Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg finomliszt,
- 30 dkg Rama margarin vagy vaj,
- 2 dl tejföl,
- 2 db tojássárgája,
A lekenéshez:
- 4- 5 evőkanál olvasztott zsír,
A töltelékhez:
- 2 tojásfehérje,
- 20-25 dkg darált dió vagy darált mák,
- 15 dkg porcukor,
- 1 citrom reszelt héja,
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom. Vékonyra kisodorom, és lekenem az olvasztott zsírral.
Feltekerem, mint a bejglit, folpackba csomagolom, majd a hűtőbe teszem felhasználásig.
A pihent tésztát négy részre vágom, és egyenként vékonyra kinyújtom.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, a reszelt citromhéjjal és citromlével ízesítem. Hozzákeverjük a diót, ( vagy mákot ) majd a tölteléket négyfelé osztom.
A kinyújtott lap alsó felére csíkban felhalmozom a töltelék negyedét, majd nem túl szorosan feltekerem. Feldarabolom és kifliszerűen kicsit meghajlítom. A másik 3 rúdnál ugyanígy járok el.
Sütőpapírral fedett tepsire teszem, és 180 fokra melegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt kisütöm. Még melegen vaníliás porcukorral megszórom. Leveles, porhanyós kifliket kapok.
Mákkal vagy gesztenyével töltve is fantasztikus finom !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: