Hozzávalók a húsgombóchoz:
- 50-60 dkg darált sertéshús,
- 3-4 gerezd áttört fokhagyma,
- 1 tojás,
- 2 ek szezámmag,
- 1 kk reszelt gyömbér,
- só,
- bors,
- csipet csilipor,
A raguhoz:
- 4 ek olaj,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 1 bébi cukkini,
- 3 db színes paprika,
- 1 dl száraz fehérbor,
- 2 ek szójaszósz,
- 1 kk curry,
- ízlés szerint csilipor,
- 1 tk méz,
A rizses körethez:
- 10 dkg párolt kuszkusz,
- 10-15 dkg párolt rizs,
- 1 fej lila hagyma,
- só,
- bors,
- szezámolaj,
- 1 doboz kukorica konzerv,
- 4 tojás,
Elkészítése:
A húsgombóc hozzávalóit egy tálban kézzel alaposan összedolgozom, majd diónyi gombócokat formázok.
Forró olajban aranybarnára pirítom, közben forgatom. Egy tálba kiszedem, félreteszem.
A raguhoz felforrósítom az olajat, üvegesre pirítom rajta az áttört fokhagymát, majd az apró kockára vágott cukkinit és a paprikákat. Pár percig kevergetve átsütöm, majd aláöntöm a bort, a szójaszószt, fűszerezem a csiliporral, a curryvel, a mézzel. Öt percig párolom, majd belerakom az elősütött húsgombócokat, összekeverem, majd addig párolom, amíg megpuhulnak a zöldségek és besűrűsödik a leve.
A körethez az apróra vágott lila hagymát üvegesre pirítom, majd hozzákeverem az előre elkészített párolt rizst és a kuszkuszt. Felforrósítom, hozzáöntöm a kukoricát, és a szezámolajat. Ha szükséges sózom, borsozom, majd ráöntöm a felvert tojásokat. Addig kevergetem, amíg az egész összesül, de nem szárad ki. Lefedem és pár perc után forrón tálalom a zöldséges húsgombócokkal.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: