Anna konyhája

Kínai húsgombóc kukoricás rizzsel

Hozzávalók a húsgombóchoz:

  1. 50-60 dkg darált sertéshús,
  2. 3-4 gerezd áttört fokhagyma,
  3. 1 tojás,
  4. 2 ek szezámmag,
  5. 1 kk reszelt gyömbér,
  6. só,
  7. bors,
  8. csipet csilipor,

A raguhoz:

  1. 4 ek olaj,
  2. 4 gerezd fokhagyma,
  3. 1 bébi cukkini,
  4. 3 db színes paprika,
  5. 1 dl száraz fehérbor,
  6. 2 ek szójaszósz,
  7. 1 kk curry,
  8. ízlés szerint csilipor,
  9. 1 tk méz,

A rizses körethez:

  1. 10 dkg párolt kuszkusz,
  2. 10-15 dkg párolt rizs,
  3. 1 fej lila hagyma,
  4. só,
  5. bors,
  6. szezámolaj,
  7. 1 doboz kukorica konzerv,
  8. 4 tojás,

Elkészítése:

A húsgombóc hozzávalóit egy tálban kézzel alaposan összedolgozom, majd diónyi gombócokat formázok.

Forró olajban aranybarnára pirítom, közben forgatom. Egy tálba kiszedem, félreteszem.

A raguhoz felforrósítom az olajat, üvegesre pirítom rajta az áttört fokhagymát, majd az apró kockára vágott cukkinit és a paprikákat. Pár percig kevergetve átsütöm, majd aláöntöm a bort, a szójaszószt, fűszerezem a csiliporral, a curryvel, a mézzel. Öt percig párolom, majd belerakom az elősütött húsgombócokat, összekeverem, majd addig párolom, amíg megpuhulnak a zöldségek és besűrűsödik a leve.

A körethez az apróra vágott lila hagymát üvegesre pirítom, majd hozzákeverem az előre elkészített párolt rizst és a kuszkuszt. Felforrósítom, hozzáöntöm a kukoricát, és a szezámolajat. Ha szükséges sózom, borsozom, majd ráöntöm a felvert tojásokat. Addig kevergetem, amíg az egész összesül, de nem szárad ki. Lefedem és pár perc után forrón tálalom a zöldséges húsgombócokkal.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!