Anna konyhája

Kovászos-sajtos ropogós

Hozzávalók:

  1. 20 dkg kovász,
  2. 15 dkg félfogós liszt,
  3. 5 dkg rétesliszt,
  4. 5 dkg reszelt sajt,
  5. 5 dkg zöldfűszeres sajtkrém,
  6. 8 dkg vaj,
  7. 1/2 tojássárgája,
  8. ízlés szerint :só, bors, fűszerpaprika,
  9. a tetejére: 1/2 tojássárgája + tej, szezámmag,

Elkészítése:

A lisztet elmorzsolom a felkockázott vajjal, majd hozzáadom a sajtokat, a 1/2 tojássárgáját, a kovászt és a fűszereket. Összegyúrom, fóliába csomagolom és pár órára a hűtőbe teszem.

A tésztát három részre osztom.

Lisztezett felületen vékonyra kinyújtom, rácsozó hengerrel mintázom, majd áthúzom egy sütőpapírra. A maradék tojássárgáját 1 ek tejjel kikeverem, majd egy ecsettel a berácsozott tészta felületét vékonyan lekenem. Szezámmaggal megszórom, majd a rácsokat széthúzom. A maradék tésztával ugyanígy járok el.

Légkeverésen 180 °C-on, kb 10 perc alatt szép pirosra sütöm.

Az eredeti receptet a Kovászlabor receptjei között találtam.

rácsozó henger

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!