Hozzávalók:
- 20 dkg kovász,
- 15 dkg félfogós liszt,
- 5 dkg rétesliszt,
- 5 dkg reszelt sajt,
- 5 dkg zöldfűszeres sajtkrém,
- 8 dkg vaj,
- 1/2 tojássárgája,
- ízlés szerint :só, bors, fűszerpaprika,
- a tetejére: 1/2 tojássárgája + tej, szezámmag,
Elkészítése:
A lisztet elmorzsolom a felkockázott vajjal, majd hozzáadom a sajtokat, a 1/2 tojássárgáját, a kovászt és a fűszereket. Összegyúrom, fóliába csomagolom és pár órára a hűtőbe teszem.
A tésztát három részre osztom.
Lisztezett felületen vékonyra kinyújtom, rácsozó hengerrel mintázom, majd áthúzom egy sütőpapírra. A maradék tojássárgáját 1 ek tejjel kikeverem, majd egy ecsettel a berácsozott tészta felületét vékonyan lekenem. Szezámmaggal megszórom, majd a rácsokat széthúzom. A maradék tésztával ugyanígy járok el.
Légkeverésen 180 °C-on, kb 10 perc alatt szép pirosra sütöm.
Az eredeti receptet a Kovászlabor receptjei között találtam.
rácsozó henger
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: