Anna konyhája

Sütőtökös lepény

Hozzávalók:

  1. 30 dkg nyers sütőtök,
  2. 20 dkg krumpli,
  3. 2 gerezd áttört fokhagyma,
  4. 2 tojás,
  5. 3-4 evőkanál rétesliszt,
  6. fél csokor aprított petrezselyem,
  7. só,
  8. bors,
  9. 1/2 dl olívaolaj és 5 dkg vaj a sütéshez,

Elkészítése:

A sütőtököt és a krumplit meghámozom, és egy párolóedénybe puhára párolom.Villával összetöröm, hozzáadom a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, a tojást, valamint annyi lisztet, hogy puha, de kezelhető nudli tésztát kapjak. 

Serpenyőben az olajat és a vajat hevítem.

Lisztezett felületen a tésztát kb 1 cm vastagságúra sodrom, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatom, és néhány perc alatt mindkét oldalát megsütöm. Papírtörlőre szedem, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.

Önmagában kapros-fokhagymás tejföllel vagy szaftos hús mellé köretnek kiváló !

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!