Hozzávalók:
- 30 dkg nyers sütőtök,
- 20 dkg krumpli,
- 2 gerezd áttört fokhagyma,
- 2 tojás,
- 3-4 evőkanál rétesliszt,
- fél csokor aprított petrezselyem,
- só,
- bors,
- 1/2 dl olívaolaj és 5 dkg vaj a sütéshez,
Elkészítése:
A sütőtököt és a krumplit meghámozom, és egy párolóedénybe puhára párolom.Villával összetöröm, hozzáadom a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, a tojást, valamint annyi lisztet, hogy puha, de kezelhető nudli tésztát kapjak.
Serpenyőben az olajat és a vajat hevítem.
Lisztezett felületen a tésztát kb 1 cm vastagságúra sodrom, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatom, és néhány perc alatt mindkét oldalát megsütöm. Papírtörlőre szedem, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.
Önmagában kapros-fokhagymás tejföllel vagy szaftos hús mellé köretnek kiváló !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: