Hozzávalók:
Sütőtökös lepényekhez:
Elkészítése:
A halszeleteket egy papírtörlővel szárazra törlöm.
A fűszerkeverékhez valókat összekeverem.
A halszeletek mindkét oldalát alaposan befűszerezem, egymás mellé egy sütőtálba lerakom, a maradék fűszerkeverékkel megszórom. Meglocsolom a citromlével, az olívaolajjal és rászeletelem a vajat.
Nedves légkeverésen, 180 °C-on, kb 50-60 perc alatt puhára sütöm.
Tálaláskor a hal alatt összegyűlt szafttal megöntözöm.
Amíg sül, elkészítem a sütőtökös lepénykéket.
A sütőtököt és a krumplit meghámozom, és egy párolóedénybe puhára párolom.Villával összetöröm, hozzáadom a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, a tojást, valamint annyi lisztet, hogy puha, de kezelhető nudli tésztát kapjak.
Serpenyőben az olajat és a vajat hevítem.
Lisztezett felületen a tésztát kb 1 cm vastagságúra sodrom, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatom, és néhány perc alatt mindkét oldalát megsütöm. Papírtörlőre szedem, hogy felszívja a felesleges zsiradékot, és azon melegében a fűszeres hallal tálalom.