Anna konyhája

Fűszeres tilápia sütőtökös lepénnyel

Hozzávalók:

  1. 3 db tilápia filé,
  2. 1 tk fokhagymapor,
  3. 1 tk pirospaprika,
  4. 1 tk oregano,
  5. 1/2 tk őrölt kömény,
  6. 1 tk nádcukor,
  7. só,
  8. őrölt bors,
  9. 1 ek olívaolaj,
  10. 2 dkg vaj,
  11. 1 citrom leve,

Sütőtökös lepényekhez:

  1. 30 dkg nyers sütőtök,
  2. 20 dkg krumpli,
  3. 2 gerezd áttört fokhagyma,
  4. 2 tojás,
  5. 3-4 evőkanál rétesliszt,
  6. fél csokor aprított petrezselyem,
  7. só,
  8. bors,
  9. 1/2 dl olívaolaj és 5 dkg vaj a sütéshez,

Elkészítése:

A halszeleteket egy papírtörlővel szárazra törlöm.

A fűszerkeverékhez valókat összekeverem.

A halszeletek mindkét oldalát alaposan befűszerezem, egymás mellé egy sütőtálba lerakom, a maradék fűszerkeverékkel megszórom. Meglocsolom a citromlével, az olívaolajjal és rászeletelem a vajat.

Nedves légkeverésen, 180 °C-on,  kb  50-60 perc alatt puhára sütöm.

Tálaláskor a hal alatt összegyűlt szafttal megöntözöm.

Amíg sül, elkészítem a sütőtökös lepénykéket.

A sütőtököt és a krumplit meghámozom, és egy párolóedénybe puhára párolom.Villával összetöröm, hozzáadom a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, a tojást, valamint annyi lisztet, hogy puha, de kezelhető nudli tésztát kapjak. 

Serpenyőben az olajat és a vajat hevítem.

Lisztezett felületen a tésztát kb 1 cm vastagságúra sodrom, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatom, és néhány perc alatt mindkét oldalát megsütöm. Papírtörlőre szedem, hogy felszívja a felesleges zsiradékot, és azon melegében a fűszeres hallal tálalom.

 

 

 

  1.  
  2.  
  3.  
  4.  
Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!