Hozzávalók:
- 3 db tilápia filé,
- 1 tk fokhagymapor,
- 1 tk pirospaprika,
- 1 tk oregano,
- 1/2 tk őrölt kömény,
- 1 tk nádcukor,
- só,
- őrölt bors,
- 1 ek olívaolaj,
- 2 dkg vaj,
- 1 citrom leve,
Sütőtökös lepényekhez:
- 30 dkg nyers sütőtök,
- 20 dkg krumpli,
- 2 gerezd áttört fokhagyma,
- 2 tojás,
- 3-4 evőkanál rétesliszt,
- fél csokor aprított petrezselyem,
- só,
- bors,
- 1/2 dl olívaolaj és 5 dkg vaj a sütéshez,
Elkészítése:
A halszeleteket egy papírtörlővel szárazra törlöm.
A fűszerkeverékhez valókat összekeverem.
A halszeletek mindkét oldalát alaposan befűszerezem, egymás mellé egy sütőtálba lerakom, a maradék fűszerkeverékkel megszórom. Meglocsolom a citromlével, az olívaolajjal és rászeletelem a vajat.
Nedves légkeverésen, 180 °C-on, kb 50-60 perc alatt puhára sütöm.
Tálaláskor a hal alatt összegyűlt szafttal megöntözöm.
Amíg sül, elkészítem a sütőtökös lepénykéket.
A sütőtököt és a krumplit meghámozom, és egy párolóedénybe puhára párolom.Villával összetöröm, hozzáadom a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, a tojást, valamint annyi lisztet, hogy puha, de kezelhető nudli tésztát kapjak.
Serpenyőben az olajat és a vajat hevítem.
Lisztezett felületen a tésztát kb 1 cm vastagságúra sodrom, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatom, és néhány perc alatt mindkét oldalát megsütöm. Papírtörlőre szedem, hogy felszívja a felesleges zsiradékot, és azon melegében a fűszeres hallal tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: