Anna konyhája

Epres joghurttorta

Hozzávalók:

  1. 20 dkg zabkeksz,
  2. 8 dkg vaj,
  3. 1/2 citrom reszelt héja,

A krémhez:

  1. 40 dkg málna vagy eper,
  2. 25 g porzselatin,
  3. 75 dkg natúr görög joghurt,
  4. 10-15 dkg porcukor,
  5. 3 dl habtejszín,
  6. 1 ek vanília kivonat,

A zselatin bevonathoz :

  1. 3-3,5 dl leszűrt eperlé, ( ha kevés vízzel pótolom )
  2. 1 tasak tortazselé,
  3. 1 ek cukor, 

A díszítéshez :

  1. 1 dl habtejszín,
  2. 1/2 csomag habfixáló.

Elkészítése:

Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját sütőpapírból kivágott körlappal, az oldalát pedig sütőpapír csíkkal kibélelem.

A kekszet egy mozsárban összetöröm, majd összekeverem a megolvasztott vajjal. A tortaforma aljába nyomkodom, majd a hűtőbe teszem dermedni.

A málnát 1/2 dl vízzel és 1 ek cukorral felteszem a tűzre, és addig melegítem, amíg a cukor elolvad, majd a keletkező levet leszűröm és félreteszem a torta végső bevonásához. A málna sűrűjét botmixerrel pürésítem, majd egy szitán áttöröm. ( az epret nem kell átpasszírozni )

A zselatint egy kevés hideg vízben megáztatom, és hagyom megduzzadni.

A joghurtot összekeverem a porcukorral és a vaníliával, majd három felé osztom.

A joghurt krém 1/3-t összekeverem a málnapép felével.

A zselatin 1/3-át a mikróban óvatosan megolvasztom ( nem forralom ! ), és a málnás joghurtkrémbe keverem.

A tejszínt kemény habbá verem , majd óvatosan a krémhez forgatom.

Ráöntöm a krémet a kekszalapra, elsimítom, majd visszateszem a hűtőbe dermedni.

A joghurtkrém feléhez hozzákeverek 1 dl keményre vert tejszínhabot, a megmaradt és felolvasztott zselatin felével együtt. A tortaformába simítom, és visszateszem a hűtőbe.

Végül az utolsó adag joghurtkrémhez keverem a maradék málnapépet, majd óvatosan beleforgatom az 1 dl felvert tejszínt, a maradék, megolvasztott zselatinnal együtt. Utolsó rétegként a tortaformába simítom és ismét visszateszem a hűtőbe.

Amikor a krém teljesen lehűlt és megdermedt, elkészítem a málnás zselatin réteget.

A leszűrt málnalevet összekeverem a cukorral és a tortazselével, majd forrásig főzöm. Pár percig kevergetve hűtöm, majd a torta tetejére öntöm. 

A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, habzsákba kanalazom és a torta szélét díszítem.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!