Hozzávalók:
- – 24 dkg liszt,
- – 1 csomag sütőpor,
- – 24 dkg olvasztott vaj,
- – 24 dkg porcukor,
- – 2 citrom reszelt héja,
- – 2 citrom kifacsart leve,
- – 4 tojás,
A sziruphoz :
- 10 dkg porcukor
- 8 tk víz
- 1/2 citrom kifacsart leve,
Citromkrém recept itt található !
Elkészítése:
A sütőporos lisztet összekeverem a porcukorral, az olvasztott vajjal, a citrom lereszelt héjával és a levével, majd hozzáütöm a tojásokat és simára keverem.
Egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát vékonyan kivajazok, liszttel vékonyan megszórom, és a tészta masszát beleöntöm, elsimítom.
180 °C-os sütőben 25-30 perc alatt szép világosra sütöm. Tűpróbát végzek.
Mialatt sül elkészítem a szirupot.
A cukrot és a vizet felforralom, leveszem a tűzről és hozzákeverem a citromlevet. A kisült tésztát fogpiszkálóval nagyon sűrűn megszurkálom, majd a szirupot egyenletesen rákanalazom, hogy mindenhova bejusson, majd langyosan szeletelem és ha igazán szeretjük a citromos ízt, akkor citromkrémmel tálalom.
Megjegyzés : Én csak fél adagot sütöttem és 22 cm formába öntöttem így nagyon vékonyka lett. Fél adaghoz a 18 cm-es forma lett volna a megfelelő ! De így is finom volt !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: