Anna konyhája

Citrompite citromkrémmel

Hozzávalók:

  1. – 24 dkg liszt,
  2. – 1 csomag sütőpor,
  3. – 24 dkg olvasztott vaj,
  4. – 24 dkg porcukor,
  5. – 2 citrom reszelt héja,
  6. – 2 citrom kifacsart leve,
  7. – 4 tojás,

A sziruphoz :

  1.  10 dkg porcukor
  2.  8 tk víz
  3.  1/2 citrom kifacsart leve,

Citromkrém recept itt található !

Elkészítése:

A sütőporos lisztet összekeverem a porcukorral, az olvasztott vajjal, a citrom lereszelt héjával és a levével, majd hozzáütöm a tojásokat és simára keverem.

Egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát vékonyan kivajazok, liszttel vékonyan megszórom, és a tészta masszát beleöntöm, elsimítom.

180 °C-os sütőben 25-30 perc alatt szép világosra sütöm. Tűpróbát végzek.

Mialatt sül elkészítem a szirupot.

A cukrot és a vizet felforralom, leveszem a tűzről és hozzákeverem a citromlevet. A kisült tésztát fogpiszkálóval nagyon sűrűn megszurkálom, majd a szirupot egyenletesen rákanalazom, hogy mindenhova bejusson, majd langyosan szeletelem és ha igazán szeretjük a citromos ízt, akkor citromkrémmel tálalom.

Megjegyzés : Én csak fél adagot sütöttem és  22 cm formába öntöttem így nagyon vékonyka lett.  Fél adaghoz a 18 cm-es forma lett volna a megfelelő ! De így is finom volt !

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!