Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg liszt,
- 10 dkg hideg vaj,
- só,
- 3-4 ek hideg víz,
A töltelékhez:
- 1 db brokkoli,
- 10 dkg durvára aprított száraz sajt,
- 1 csokor felaprított snidling vagy metélő fokhagyma,
- 10 dkg aprított bacon,
- 3 egész tojás,
- 2 dl tejszín,
- só,
- bors,
- a brokkoli főzéshez 1 kk szódabikarbóna,
Elkészítése:
Kikenek egy kb 26 cm átmérőjű, kerek sütőformát vékonyan vajjal.
A lisztet, a vajat és a sót összemorzsolom, majd pár ek hideg vízzel gyors mozdulatokkal összeállítom a tésztát. Fóliába csomagolom, és 1 órára a hűtőbe teszem.
A tésztát lisztezett deszkán kerekre sodrom, és kibélelem vele a sütőforma alját és az oldalát. Egy villával megszurkálom a tészta alját, és visszateszem a hűtőbe, amíg elkészítem a tölteléket.
A brokkolit rózsáira szedem, majd enyhén sós, szódabikarbónás, bő vízben pár percig főzöm. leszűröm, majd alaposan lecsöpögtetem.
Felkockázom a sajtot. Aprítóba teszem, és durvára darálom.
Felverem a tojásokat, hozzákeverem a tejszínt, majd a fűszereket, végül a sajtot, a felkockázott bacont és a brokkolit.
Ezt a tejszínes masszát ráöntöm az előkészített tésztára. A tálat enyhén megütögetve a tölteléket elegyengetem, majd 200 °C-os sütőben, kb 30 perc alatt aranybarnára sütöm. Néhány percig pihentetem, majd még melegen szeletelem és tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: