Anna konyhája

Brokkolis-sonkás quiche

Hozzávalók a tésztához:

  1. 20 dkg liszt,
  2. 10 dkg hideg vaj,
  3. só,
  4. 3-4 ek hideg víz,

A töltelékhez:

  1. 1 db  brokkoli,
  2. 10 dkg durvára aprított száraz sajt,
  3. 1 csokor felaprított snidling vagy metélő fokhagyma,
  4. 10 dkg aprított bacon,
  5. 3 egész tojás,
  6. 2 dl tejszín,
  7. só,
  8. bors,
  9. a brokkoli főzéshez 1 kk szódabikarbóna,

Elkészítése:

Kikenek egy kb 26 cm átmérőjű, kerek sütőformát vékonyan vajjal.

A lisztet, a vajat és a sót összemorzsolom, majd pár ek hideg vízzel gyors mozdulatokkal összeállítom a tésztát. Fóliába csomagolom, és 1 órára a hűtőbe teszem.

A tésztát lisztezett deszkán kerekre sodrom, és kibélelem vele a sütőforma alját és az oldalát. Egy villával megszurkálom a tészta alját, és visszateszem a hűtőbe, amíg elkészítem a tölteléket.

A brokkolit rózsáira szedem, majd enyhén sós, szódabikarbónás, bő vízben pár percig főzöm. leszűröm, majd alaposan lecsöpögtetem.

Felkockázom a sajtot. Aprítóba teszem, és durvára darálom.

Felverem a tojásokat, hozzákeverem a tejszínt, majd a fűszereket, végül a sajtot, a felkockázott bacont és a brokkolit.

Ezt a tejszínes masszát ráöntöm az előkészített tésztára. A tálat enyhén megütögetve a tölteléket elegyengetem, majd 200 °C-os sütőben, kb 30 perc alatt aranybarnára sütöm. Néhány percig pihentetem, majd még melegen szeletelem és tálalom.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!