Anna konyhája

Brokkoli krémleves sajtgombóccal

Hozzávalók:

  1. 1 fej brokkoli,
  2. 1 db burgonya,
  3. 2 ek olaj,
  4. 1 fej vöröshagyma,
  5. 4 gerezd fokhagyma,
  6. 1 dl tejszín,
  7. só,
  8. bors,
  9. szódabikarbóna, 

A sajtgombóchoz:

  1. 10 dkg sajt,
  2. 2 evőkanál liszt,
  3. 2 evőkanál búzadara,
  4. 1 db tojás,
  5.  só,
  6.  bors,

Elkészítése:

A sajtgombóccal kezdem, hogy a búzadara pihenhessen.

A sajtot lereszelem és egy villával összekeverem a tojással. Hozzáadom a búzadarát, és annyi lisztet, amennyit felvesz. Az állaga a grízgaluskáéhoz legyen hasonló. Ízlés szerint sózom, borsozom. Lefedve pihentetem, amíg a leves elkészül.

Pár percre enyhén sós, szódabikarbónás vízbe dobom a brokkolit, majd leszűröm.

Az olajon megpirítom a felkockázott vöröshagymát az áttört fokhagymát és a leszűrt, rózsáira szedett brokkolit és a megtisztított és felaprított burgonyát.

Felöntöm 4 dl vízzel, sózom, borsozom, majd puhára párolom. Botmixerrel pépesítem, majd hozzáöntöm a tejszínt, ha szükséges vízzel beállítom a leves sűrűségét.  Egy kiskanállal apró sajtgombócokat szaggatok a levesbe. Kb 5 percig forralom, majd leveszem a tűzről és lefedve félreteszem, hogy a gombócok megdagadjanak a gőzben.

 

 

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!