Hozzávalók:
- 1 fej brokkoli,
- 1 db burgonya,
- 2 ek olaj,
- 1 fej vöröshagyma,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 1 dl tejszín,
- só,
- bors,
- szódabikarbóna,
A sajtgombóchoz:
- 10 dkg sajt,
- 2 evőkanál liszt,
- 2 evőkanál búzadara,
- 1 db tojás,
- só,
- bors,
Elkészítése:
A sajtgombóccal kezdem, hogy a búzadara pihenhessen.
A sajtot lereszelem és egy villával összekeverem a tojással. Hozzáadom a búzadarát, és annyi lisztet, amennyit felvesz. Az állaga a grízgaluskáéhoz legyen hasonló. Ízlés szerint sózom, borsozom. Lefedve pihentetem, amíg a leves elkészül.
Pár percre enyhén sós, szódabikarbónás vízbe dobom a brokkolit, majd leszűröm.
Az olajon megpirítom a felkockázott vöröshagymát az áttört fokhagymát és a leszűrt, rózsáira szedett brokkolit és a megtisztított és felaprított burgonyát.
Felöntöm 4 dl vízzel, sózom, borsozom, majd puhára párolom. Botmixerrel pépesítem, majd hozzáöntöm a tejszínt, ha szükséges vízzel beállítom a leves sűrűségét. Egy kiskanállal apró sajtgombócokat szaggatok a levesbe. Kb 5 percig forralom, majd leveszem a tűzről és lefedve félreteszem, hogy a gombócok megdagadjanak a gőzben.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: