- 1,5 csirkemellfilé,
- só,
- bors,
- 4-5 gerezd fokhagyma,
- olaj a kisütéshez,
A sörtésztához:
- 10 dkg liszt,
- 1 db tojás
- 1,5 dl sör,
- 3 ek olaj,
- só
A körethez:
- 2 dl rizs és hajdina, ( 2/3 rész rizs + 1/3 rész hajdina )
- olaj,
- só,
- házi készítésű vegeta,
A kapormártáshoz:
- 1 csokor friss, felaprított kapor, ( vagy fagyasztott )
- olaj,
- 1 ek liszt,
- 1 tk cukor,
- só, bors,
- 1 kávéskanál ecet,
- 2-3 dl tej,
Elkészítése:
A csirkemellfilét hosszú, vékony csíkokra felszeletelem, besózom, borsozom, és pár órára a hűtőbe teszem.
Elkészítem a köretet. A rizst és a hajdinát kimérem, vízben többszörösen megmosom, majd leszűröm és lecsöpögtetem.
Egy vastag falú edényben 3 ek olajat melegítek, ráöntöm a hajdinás rizst és kevergetve üvegesre pirítom, majd felöntöm 5 dl forró vízzel. Sózom, borsozom, 2 ek vegetával beszórom, majd lefedve, gyenge tűzön addig párolom, amíg a vizet elfőtte. Ekkor a tűzet lezárom, és lefedve hagyom.
Elkészítem a kapormártást: Egy kisebb edényben 2 ek olajat felforrósítok, beledobom a felaprított kaprot és a cukrot és enyhén lepirítom, karamellizálom. Rászórom a lisztet, elkeverem, majd felöntöm 2 dl tejjel. Simára keverem, sózom, borsozom, 1 kávéskanálnyi ecettel ízesítem. Felforralom, majd a tejjel beállítom a sűrűségét.
Végül elkészítem a sörtésztát és kisütöm a húst.
Egy tojássárgáját, a lisztet, a sört és az olajat simára keverem. A tojásfehérjét egy csipet sóval felverem, majd a sörtésztába keverem. Sűrű palacsinta tésztát kapok.
A csirkemell csíkokat a fokhagymával együtt a sörtésztába forgatom, villával egyenként kiemelve enyhén lecsöpögtetem, majd 170 5 C-os olajban aranyszínűre sütöm.
Papírszalvétára szedem, hogy a felesleges olajat felszívja.
A frissen kisütött sörtésztás mellfilét a hajdinás rizzsel és a kapormártással tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: