Anna konyhája

Csirkemellcsíkok fokhagymás sörtésztában, kapormártással

 
Hozzávalók:
  1. 1,5 csirkemellfilé,
  2. só,
  3. bors,
  4. 4-5 gerezd fokhagyma,
  5. olaj a kisütéshez,

A sörtésztához:

  1. 10 dkg liszt,
  2. 1 db tojás
  3. 1,5 dl sör,
  4. 3 ek olaj,

A körethez:

  1. 2 dl rizs és hajdina, ( 2/3 rész rizs + 1/3 rész hajdina )
  2. olaj,
  3. só,
  4.  házi készítésű vegeta,

A kapormártáshoz:

  1. 1 csokor friss, felaprított kapor, ( vagy fagyasztott )
  2. olaj,
  3. 1 ek liszt,
  4. 1 tk cukor,
  5. só, bors,
  6. 1 kávéskanál ecet,
  7. 2-3 dl tej,

Elkészítése:

A csirkemellfilét hosszú, vékony csíkokra felszeletelem, besózom, borsozom, és pár órára a hűtőbe teszem.

Elkészítem a köretet. A rizst és a hajdinát kimérem, vízben többszörösen megmosom, majd leszűröm és lecsöpögtetem.

Egy vastag falú edényben 3 ek olajat melegítek, ráöntöm a hajdinás rizst és kevergetve üvegesre pirítom, majd felöntöm 5 dl forró vízzel. Sózom, borsozom, 2 ek vegetával beszórom, majd lefedve, gyenge tűzön addig párolom, amíg a vizet elfőtte. Ekkor a tűzet lezárom, és lefedve hagyom.

Elkészítem a kapormártást: Egy kisebb edényben 2 ek olajat felforrósítok, beledobom a felaprított kaprot és a cukrot és enyhén lepirítom, karamellizálom. Rászórom a lisztet, elkeverem, majd felöntöm 2 dl tejjel. Simára keverem, sózom, borsozom, 1 kávéskanálnyi ecettel ízesítem. Felforralom, majd a tejjel beállítom a sűrűségét.

Végül elkészítem a sörtésztát és kisütöm a húst.

Egy tojássárgáját, a lisztet, a sört és az olajat simára keverem. A tojásfehérjét egy csipet sóval felverem, majd a sörtésztába keverem. Sűrű palacsinta tésztát kapok.

A csirkemell csíkokat a fokhagymával együtt a sörtésztába forgatom, villával egyenként kiemelve enyhén lecsöpögtetem, majd 170 5 C-os olajban aranyszínűre sütöm.

Papírszalvétára szedem, hogy a felesleges olajat felszívja.

A frissen kisütött sörtésztás mellfilét a hajdinás rizzsel és a kapormártással tálalom.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!