Hozzávalók:
- 3-4 szem őszibarack,
- 40 dkg túró,
- 3 tojás,
- 8 dkg cukor,
- 4 dkg puha vaj + 2 dkg a tetejére,
- 4 dkg liszt,
- 2 ek búzadara,
- 2 ek szeletelt mandula,
- 1/2 tk őrölt fahéj,
- 1 citrom leve és lereszelt héja,
Elkészítése:
Az áttört túrót krémesre keverem a tojások sárgájával, a fahéjjal, a citrom héjjal és a cukorral. Hozzákeverem a lisztet és a búzadarát és félreteszem a hűtőbe legalább egy órára, hogy a dara megszívja magát. A tojásfehérjéket kemény habbá verem a citromlével, majd óvatosan a túrókrémhez forgatom.
Egy 20 x 30 -as sütőformát kivajazok, a túrókrémet elsimítom a tálba. A barackokat meghámozom, kimagozom és gerezdekre vágom. Egyenletesen elrendezem a túrókrém tetején. Rácsipkedem a tetejére a 2 dkg vajat, majd megszórom a szeletelt mandulával.
180 °C-os sütőben, 40 perc alatt aranybarnára sütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: