Anna konyhája

Barackos-túrós felfújt mandulával

Hozzávalók:

  1. 3-4 szem őszibarack,
  2. 40 dkg túró,
  3. 3 tojás,
  4. 8 dkg cukor,
  5. 4 dkg puha vaj + 2 dkg a tetejére,
  6. 4 dkg liszt,
  7. 2 ek búzadara,
  8. 2 ek szeletelt mandula,
  9. 1/2 tk őrölt fahéj,
  10. 1 citrom leve és lereszelt héja,

Elkészítése:

Az áttört túrót krémesre keverem a tojások sárgájával, a fahéjjal, a citrom héjjal és a cukorral. Hozzákeverem a lisztet és a búzadarát és félreteszem a hűtőbe legalább egy órára, hogy a dara megszívja magát. A tojásfehérjéket kemény habbá verem a citromlével, majd óvatosan a túrókrémhez forgatom.

Egy 20 x 30 -as sütőformát kivajazok, a túrókrémet elsimítom a tálba. A barackokat meghámozom, kimagozom és gerezdekre vágom. Egyenletesen elrendezem a túrókrém tetején. Rácsipkedem a tetejére a 2 dkg vajat, majd megszórom a szeletelt mandulával.

180 °C-os sütőben, 40 perc alatt aranybarnára sütöm.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!