Expressz lasagne Mary Berry módra

Hozzávalók kb 20×30 cm tepsihez:

  1. annyi lasagne lap, ami három rétegben befedi ezt a tepsi méretet,

A húsos raguhoz:

  1. 50 dkg nyers kolbászhús,
  2. 1 ek olaj,
  3. 1 ek liszt,
  4. 1 db csilipaprika apróra vágva,(opcionális )
  5. 2 db fokhagyma gerezd,
  6. 25 dkg csiperke gomba vékonyra szeletelve,
  7. 2 dl tejföl,
  8. 10 dkg bébispenót felszeletelve,
  9. só,
  10. bors,
  11. 15 dkg reszelt sajt,

A paradicsom mártáshoz:

  1. 50 kg sűrű paradicsompaszta,
  2. 1 tk nádcukor,
  3. 1 ek apróra vágott kakukkfű,
  4. 1 ek apróra vágott zsálya,

Elkészítése:

A kétféle öntet elkészítése közben beáztatom a lasagne lapokat. Egy nagyméretű, mélyebb tepsibe felforralt vizet öntök és a lasagne lapokat megáztatom benne, hogy a tészta meglágyuljon.

Egy mélyebb serpenyőben megmelegítem az olajat, hozzáadom a kolbászhúst és 5-10 percig kevergetve aranyszínűre sütöm. Megszórom a liszttel, majd hozzáadom a csilit, a fokhagymát és a gombát. Tovább sütöm 5 percig, majd hozzákeverem a tejfölt és a spenótot. Felforralom, pár percig főzöm, majd sózom, borsozom, a tűzről leveszem és félreteszem.

A paradicsomszószhoz összekeverem a hozzávalókat, ízesítem sóval, borssal és egyet forralok rajta.

A sütőtál alját vékonyan olajjal kikenem, majd befedem egy réteg felpuhított, lecsöpögtetett tésztalappal. Ráhalmozom a sertésragu felét, meglocsolom a paradicsomszósz harmadával, majd rászórom a sajt harmad részét. Ismét tésztaréteg, ragu, paradicsomszósz, reszelt sajt következik. Végül lefedem az utolsó tésztaréteggel, mindenhol alaposan lekenem a paradicsomszósszal, majd gazdagon behintem a reszelt sajttal.

180 °C-os süőben, légkeverésen 30-35 perc alatt pirosra sütöm.

 

 

 

Címkék: ,
Tovább a blogra »