Hozzávalók kb 20×30 cm tepsihez:
- annyi lasagne lap, ami három rétegben befedi ezt a tepsi méretet,
A húsos raguhoz:
- 50 dkg nyers kolbászhús,
- 1 ek olaj,
- 1 ek liszt,
- 1 db csilipaprika apróra vágva,(opcionális )
- 2 db fokhagyma gerezd,
- 25 dkg csiperke gomba vékonyra szeletelve,
- 2 dl tejföl,
- 10 dkg bébispenót felszeletelve,
- só,
- bors,
- 15 dkg reszelt sajt,
A paradicsom mártáshoz:
- 50 kg sűrű paradicsompaszta,
- 1 tk nádcukor,
- 1 ek apróra vágott kakukkfű,
- 1 ek apróra vágott zsálya,
Elkészítése:
A kétféle öntet elkészítése közben beáztatom a lasagne lapokat. Egy nagyméretű, mélyebb tepsibe felforralt vizet öntök és a lasagne lapokat megáztatom benne, hogy a tészta meglágyuljon.
Egy mélyebb serpenyőben megmelegítem az olajat, hozzáadom a kolbászhúst és 5-10 percig kevergetve aranyszínűre sütöm. Megszórom a liszttel, majd hozzáadom a csilit, a fokhagymát és a gombát. Tovább sütöm 5 percig, majd hozzákeverem a tejfölt és a spenótot. Felforralom, pár percig főzöm, majd sózom, borsozom, a tűzről leveszem és félreteszem.
A paradicsomszószhoz összekeverem a hozzávalókat, ízesítem sóval, borssal és egyet forralok rajta.
A sütőtál alját vékonyan olajjal kikenem, majd befedem egy réteg felpuhított, lecsöpögtetett tésztalappal. Ráhalmozom a sertésragu felét, meglocsolom a paradicsomszósz harmadával, majd rászórom a sajt harmad részét. Ismét tésztaréteg, ragu, paradicsomszósz, reszelt sajt következik. Végül lefedem az utolsó tésztaréteggel, mindenhol alaposan lekenem a paradicsomszósszal, majd gazdagon behintem a reszelt sajttal.
180 °C-os süőben, légkeverésen 30-35 perc alatt pirosra sütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: