Hozzávalók:
- 40 dkg orda vagy túró,
- cukor vagy édesítőszer ízlés szerint,
- 2 csomag vaníliáscukor,
- 2 ek tejföl,
- 2,5 dl habtejszín,
- 1 csomag habfixáló,
Az öntethez:
- 10 dkg 70 %-os, karamellás étcsokoládé,
- 5 dkg vaj,
- 1 kk étolaj,
Elkészítése:
Az ordát krumplinyomón áttöröm, hozzákeverem a tejfölt, a vaníliás cukrot és az édesítőszert, majd habosra keverem.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, majd óvatosan a túrókrémet fellazítom vele.
Az öntethez valókat megfelezem. A fele adagot a mikróban, több lépésben megolvasztom, közben mindig egyet keverek rajta.
A túrókrém felét a poharak aljába elosztom, a tetejét elsimítom, majd a megolvasztott csoki felét szintén elosztom a négy pohárban. A poharakat óvatosan körbeforgatva egyenletesen szétfolyatom a csokit. Hideg helyre teszem, amíg a csoki megköt.
A maradék túrókrémet ismét elosztom a poharakban, amennyire tudom a tetejét elsimítom.
A csokiöntet másik felét ismét megolvasztom, a poharakba öntöm, és körbefolyatva elsimítom a túrókrémek tetején.
Tálalásig a hűtőben tartom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: