Hozzávalók:
Elkészítése:
A kelbimbót megtisztítom, egy lábosba teszem , ráöntök valamivel több szódabikarbónás vizet, mint amennyi ellepi. Megsózom és puhára főzöm. Leszűröm és lecsepegtetem.
Az édesburgonyát megpucolom, karikákra vágom, és 15-20 perc alatt megfőzöm.
A paradicsomot is felkarikázom.
A bacont felaprítom.
Összekeverem a tejszínt, a zúzott fokhagymát és a borsot. Egy tepsit kikenek vajjal, elrendezem benne a zöldségeket, megsózom, és meglocsolom a tejszínes keverékkel. A tetejére szórom a reszelt sajtot és a felaprított bacont, majd forró sütőben, 180 °C-on, 25-30 perc alatt megsütöm. Amikor a tejszín krémessé válik, a sajt megpirul, kiveszem a sütőből. Apróra vágott petrezselyemmel megszórom.