Anna konyhája

Rakott kelbimbó édesburgonyával

Hozzávalók:

  1. 60 dkg édesburgonya,
  2. 30 dkg kelbimbó,
  3. 10 dkg bacon,
  4. 10 dkg sajt,
  5. 4 db paradicsom,
  6. 3 dl tejszín,
  7. 2 gerezd fokhagyma,
  8. 0.5 csokor petrezselyem,
  9. só,
  10. bors,
  11. 1 csipet szódabikarbóna,

Elkészítése:

A kelbimbót megtisztítom,  egy lábosba teszem , ráöntök  valamivel több szódabikarbónás vizet, mint amennyi ellepi. Megsózom és puhára főzöm. Leszűröm és lecsepegtetem.

Az édesburgonyát megpucolom,  karikákra vágom, és 15-20 perc alatt megfőzöm. 

A paradicsomot is felkarikázom. 

A bacont felaprítom.

Összekeverem a tejszínt, a zúzott fokhagymát és a borsot. Egy tepsit kikenek vajjal, elrendezem  benne a zöldségeket, megsózom, és meglocsolom a tejszínes keverékkel. A tetejére szórom a reszelt sajtot és a felaprított bacont, majd forró sütőben, 180 °C-on,  25-30 perc alatt megsütöm. Amikor a tejszín krémessé válik, a sajt megpirul, kiveszem a sütőből. Apróra vágott petrezselyemmel megszórom. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!