Hozzávalók:
- 60 dkg édesburgonya,
- 30 dkg kelbimbó,
- 10 dkg bacon,
- 10 dkg sajt,
- 4 db paradicsom,
- 3 dl tejszín,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 0.5 csokor petrezselyem,
- só,
- bors,
- 1 csipet szódabikarbóna,
Elkészítése:
A kelbimbót megtisztítom, egy lábosba teszem , ráöntök valamivel több szódabikarbónás vizet, mint amennyi ellepi. Megsózom és puhára főzöm. Leszűröm és lecsepegtetem.
Az édesburgonyát megpucolom, karikákra vágom, és 15-20 perc alatt megfőzöm.
A paradicsomot is felkarikázom.
A bacont felaprítom.
Összekeverem a tejszínt, a zúzott fokhagymát és a borsot. Egy tepsit kikenek vajjal, elrendezem benne a zöldségeket, megsózom, és meglocsolom a tejszínes keverékkel. A tetejére szórom a reszelt sajtot és a felaprított bacont, majd forró sütőben, 180 °C-on, 25-30 perc alatt megsütöm. Amikor a tejszín krémessé válik, a sajt megpirul, kiveszem a sütőből. Apróra vágott petrezselyemmel megszórom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: