Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
A mártáshoz:
A szóráshoz: kb 15 dkg száraz, reszelt sajt,
Elkészítése:
A liszthez szórom a sót, majd annyi langyos vízzel gyúrom össze, hogy jó kemény tésztát kapjak. Fóliába csomagolom és 1 órára a hűtőbe teszem pihenni.
Amíg a tészta pihen elkészítem a tölteléket és a mártást.
A töltelékhez egy serpenyőben a vajon megpirítom az apróra felvágott vöröshagymát, majd hozzákeverem a felaprított gombát is és együtt pirítom 10-15 percet. Közben sózom, borsozom, ízesítem kakukkfűvel. Hozzáadom a reszelt sajtot és a tojást. Átkeverem a tölteléket.
A mártáshoz az olívaolajat felforrósítom, a fokhagymát átnyomom és az olajhoz teszem, hozzákeverem a paradicsomot, fűszerezem és összeforralom.
Tésztanyújtó géppel 5-ös fokozatig nyújtom, majd 6×6 cm-es négyzetekre felvágom. Mindegyik közepére egy teáskanálnyi tölteléket teszek. A tésztaszéleket vízzel megkenem, a tésztát félbehajtom, a széleit villával jól összenyomom.
Enyhén sós, forrásban lévő vízbe, adagonként kb 3 percig főzöm, majd kiveszem, lecsöpögtetem, melegen tartom.
A mártást a raviolira öntöm, frissen reszelt száraz sajttal megszórom. Azonnal tálalom.