Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg durumliszt,
- só,
- langyos víz,
A töltelékhez:
- 1 ek vaj,
- 1 kisebb fej vöröshagyma,
- 25 dkg csiperke,
- 3 ek reszelt sajt,
- só,
- bors,
- bazsalikom,
A mártáshoz:
- 1 ek olívaolaj,
- 3 gerezd fokhagyma,
- só,
- bors,
- 2 dl passzirozott paradicsom,
- oregano,
- bazsalikom,
- 1 kk cukor,
A szóráshoz: kb 15 dkg száraz, reszelt sajt,
Elkészítése:
A liszthez szórom a sót, majd annyi langyos vízzel gyúrom össze, hogy jó kemény tésztát kapjak. Fóliába csomagolom és 1 órára a hűtőbe teszem pihenni.
Amíg a tészta pihen elkészítem a tölteléket és a mártást.
A töltelékhez egy serpenyőben a vajon megpirítom az apróra felvágott vöröshagymát, majd hozzákeverem a felaprított gombát is és együtt pirítom 10-15 percet. Közben sózom, borsozom, ízesítem kakukkfűvel. Hozzáadom a reszelt sajtot és a tojást. Átkeverem a tölteléket.
A mártáshoz az olívaolajat felforrósítom, a fokhagymát átnyomom és az olajhoz teszem, hozzákeverem a paradicsomot, fűszerezem és összeforralom.
Tésztanyújtó géppel 5-ös fokozatig nyújtom, majd 6×6 cm-es négyzetekre felvágom. Mindegyik közepére egy teáskanálnyi tölteléket teszek. A tésztaszéleket vízzel megkenem, a tésztát félbehajtom, a széleit villával jól összenyomom.
Enyhén sós, forrásban lévő vízbe, adagonként kb 3 percig főzöm, majd kiveszem, lecsöpögtetem, melegen tartom.
A mártást a raviolira öntöm, frissen reszelt száraz sajttal megszórom. Azonnal tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: