Anna konyhája

Sajtos-gombás ravioli bazsalikomos paradicsom mártással

Hozzávalók:

A tésztához:

  1. 30 dkg durumliszt,
  2. só,
  3. langyos víz,

A töltelékhez:

  1. 1 ek vaj,
  2. 1 kisebb fej vöröshagyma,
  3. 25 dkg csiperke,
  4. 3 ek reszelt sajt,
  5. só,
  6. bors,
  7. bazsalikom,

A mártáshoz:

  1. 1 ek olívaolaj,
  2. 3 gerezd fokhagyma,
  3. só,
  4. bors,
  5. 2 dl passzirozott paradicsom,
  6. oregano,
  7. bazsalikom,
  8. 1 kk cukor,

A szóráshoz: kb 15 dkg száraz, reszelt sajt,

Elkészítése:

A liszthez szórom a sót, majd annyi langyos vízzel gyúrom össze, hogy jó kemény tésztát kapjak. Fóliába csomagolom  és 1 órára a hűtőbe teszem pihenni.

Amíg a tészta pihen elkészítem a tölteléket és a mártást.

A töltelékhez egy serpenyőben a vajon megpirítom az apróra felvágott vöröshagymát, majd hozzákeverem a felaprított gombát is és együtt pirítom 10-15 percet. Közben sózom, borsozom, ízesítem kakukkfűvel. Hozzáadom a reszelt sajtot és a tojást. Átkeverem a tölteléket.

A mártáshoz az olívaolajat felforrósítom, a fokhagymát átnyomom és az olajhoz teszem, hozzákeverem a paradicsomot, fűszerezem és összeforralom.

Tésztanyújtó géppel 5-ös fokozatig nyújtom, majd 6×6 cm-es négyzetekre felvágom. Mindegyik közepére egy teáskanálnyi tölteléket teszek. A tésztaszéleket vízzel megkenem, a tésztát félbehajtom, a széleit villával jól összenyomom.

Enyhén sós, forrásban lévő vízbe, adagonként kb 3 percig főzöm, majd kiveszem, lecsöpögtetem, melegen tartom.

A mártást a raviolira öntöm, frissen reszelt száraz sajttal megszórom. Azonnal tálalom.

 

 

 

 
 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!