Anna konyhája

Sajtos-sonkás nudli

Hozzávalók a nudlihoz:

  1.  30 dkg burgonya,
  2. 1 tojás,
  3. só,
  4. kb 15-20 dkg durumliszt,

A paradicsomszószhoz: 

  1. 30 dkg füstölt, főtt csont nélküli karaj,
  2. 3-4 gerezd fokhagyma,
  3. 2 evőkanál paradicsompüré + 2 dl paradicsomlé,
  4. bazsalikomlevél,
  5. 20 dkg reszelt sajt
  6. só, bors
  7. olaj

Elkészítése:

A héjában megfőtt krumplit áttöröm, összegyúrom a liszttel, tojással és a sóval. Gyúródeszkán hüvelykujjnyi vastag rudakat sodrok belőle és 1,5 cm-es darabokra vágom. 15-20 percet konyharuhával letakarva pihentetem. 

A forró sós vízben kifőzött nudlit leszűröm, tűzálló tálban összekeverjük a paradicsomos szósszal, majd a reszelt sajttal és néhány friss bazsalikom levéllel. 

A szószhoz kis olívaolajba beledobok pár gerezd felaprított fokhagymát, és az apróra felkockázott sonkát. Elkezdem pirítani, majd hozzáadom a paradicsomot. 8-10 percig rotyog, és a tűzről leveszem.

180-200 fokos sütőben negyed óráig sütöm, míg a teteje szépen megpirul.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!