Hozzávalók a nudlihoz:
- 30 dkg burgonya,
- 1 tojás,
- só,
- kb 15-20 dkg durumliszt,
A paradicsomszószhoz:
- 30 dkg füstölt, főtt csont nélküli karaj,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- 2 evőkanál paradicsompüré + 2 dl paradicsomlé,
- bazsalikomlevél,
- 20 dkg reszelt sajt
- só, bors
- olaj
Elkészítése:
A héjában megfőtt krumplit áttöröm, összegyúrom a liszttel, tojással és a sóval. Gyúródeszkán hüvelykujjnyi vastag rudakat sodrok belőle és 1,5 cm-es darabokra vágom. 15-20 percet konyharuhával letakarva pihentetem.
A forró sós vízben kifőzött nudlit leszűröm, tűzálló tálban összekeverjük a paradicsomos szósszal, majd a reszelt sajttal és néhány friss bazsalikom levéllel.
A szószhoz kis olívaolajba beledobok pár gerezd felaprított fokhagymát, és az apróra felkockázott sonkát. Elkezdem pirítani, majd hozzáadom a paradicsomot. 8-10 percig rotyog, és a tűzről leveszem.
180-200 fokos sütőben negyed óráig sütöm, míg a teteje szépen megpirul.
Kommentek