Hozzávalók:
A levesbetéthez :
Elkészítése:
1 ek olajon megpirítom az apróra felkockázott vöröshagymát, majd rádobom a meghámozott és felkockázott édesburgonyát. Összekeverem és felöntöm az alaplével. Rászórom a fűszereket, lefedem és puhára főzöm a burgonyát. Egy szűrőkanállal kiveszem belőle a levesbetétnek szánt burgonya mennyiséget és félreteszem. A levest botmixerrel krémesre turmixolom és beállítom a kívánt sűrűséget.
A félretett édesburgonyát villával összetöröm, sózom, hozzáadom a tojássárgáját és annyi lisztet, hogy puha, de kezelhető állagú tésztát kapjak. Lisztezett felületen egészen vékony kis rudakat sodrok belőle, majd késsel mogyorónyi kis darabokra vágom.
A forrásban lévő levesbe dobom és addig főzöm, amíg a leves tetejére feljönnek a kis gombócok.
A felkockázott bacont egy kevés olajon megpirítom és tálaláskor a leves tetejére szórom.