Hozzávalók: (3 főre )
- 3 db csirkecomb,
- só,
- bors,
- 2 db szikkadt zsemle,
- 1 db tojás,
- 1 csokor petrezselyem,
- 2 db főtt tojás,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 ek zsír,
- olaj,
A salátához:
- 50 dkg fehér káposzta,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 db sárgarépa,
- só,
- 3-4 ek natúr joghurt
Elkészítése:
A megtisztított csirkecombokat szárazra törlöm, majd besózom.
A zsemléket langyos vízben megáztatom.
A felaprított vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem, majd hozzáadom az áttört fokhagymát, a kifacsart és szétmorzsolt zsemléket és a felaprított petrezselymet. Összekeverem, majd leveszem a tűzről és a nyers tojásokkal is jól összedolgozom. Végül hozzákeverem a felkockázott főtt tojásokat.
A csirkecombok bőrét kézzel alányúlva fellazítom, majd a langyosra hűlt tölteléket óvatosan a bőre alá töltöm.
Egy sütőtálat zsírral kikenek, öntök rá kb 1 dl vizet, és a töltött csirkecombokat ráfektetem. A bőrét zsírral vékonyan bekenem, majd lefedem és 180 °C-on sütöm kb 40 percig. Ha a hús megpuhult, leveszem a tetejét, meglocsolom a combokat és addig sütöm, amíg piros-ropogósra sülnek.
A salátához a káposztát, répát, és a hagymát aprítóba teszem és durvára aprítom. Megsózom és állni hagyom 1 órát, majd összekeverem a joghurttal, és hűtőbe teszem tálalásig.
Kommentek