Anna konyhája

Töltött csirkecomb vitaminsalátával

 

Hozzávalók: (3 főre )

  1. 3 db csirkecomb,
  2. só,
  3. bors,
  4. 2 db szikkadt zsemle,
  5. 1 db tojás,
  6. 1 csokor petrezselyem,
  7. 2 db főtt tojás,
  8. 1 fej vöröshagyma,
  9. 2 gerezd fokhagyma,
  10. 1 ek zsír,
  11. olaj,

A salátához:

  1. 50 dkg fehér káposzta,
  2. 1 fej vöröshagyma,
  3. 2 db sárgarépa,
  4. só,
  5. 3-4 ek natúr joghurt

Elkészítése:

A megtisztított csirkecombokat szárazra törlöm, majd besózom.

A zsemléket langyos vízben megáztatom. 

A felaprított vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem, majd hozzáadom az áttört fokhagymát, a kifacsart és szétmorzsolt zsemléket és a felaprított petrezselymet. Összekeverem, majd leveszem a tűzről és a nyers tojásokkal is jól összedolgozom. Végül hozzákeverem  a felkockázott főtt tojásokat.

A csirkecombok bőrét kézzel alányúlva fellazítom, majd a langyosra hűlt tölteléket óvatosan a bőre alá töltöm.

Egy sütőtálat zsírral kikenek, öntök rá kb 1 dl vizet, és a töltött csirkecombokat ráfektetem. A bőrét zsírral vékonyan bekenem, majd lefedem és 180 °C-on sütöm kb 40 percig. Ha a hús megpuhult, leveszem a tetejét, meglocsolom a combokat és addig sütöm, amíg piros-ropogósra sülnek.

A salátához a káposztát, répát, és a hagymát aprítóba teszem és durvára aprítom. Megsózom és állni hagyom 1 órát, majd összekeverem a joghurttal, és hűtőbe teszem tálalásig.

Címkék: ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!