Hozzávalók: ( 3 főre )
- 50 dkg csiperkegomba,
- 2 fej vöröshagyma,
- 20 dkg sült kolbász,
- 40 dkg tejföl,
- 2 ek étk. keményítő,
- 2,5 dl tej,
- 10 dkg reszelt sajt,
- 2 ek olaj,
- só,
- bors,
- 25 dkg fagyasztott, blansírozott zöldborsó,
- 1 kg burgonya,
- 3 ág kakukkfű,
- 5 dkg durvára aprított kukoricapehely,
- 5 dkg vaj,
Elkészítése:
A megtisztított gombát és a vöröshagymát felaprítom.
A megsütött kolbászt vékony karikákra szeletelem.
A tejfölt összekeverem az étkezési keményítővel és a tejjel.
A sajtot lereszelem.
A meghámozott és felkarikázott burgonyát sós vízben félpuhára előfőzöm.
A serpenyőben felforrósítom az olajat és megpirítom rajta a gombát és a vöröshagymát. Sózom, borsozom, majd hozzákeverem a tejfölös mártást, és közepes lángon főzöm 2 percig. Azután beleforgatom a zöldborsót és a sajt felét, majd tovább főzöm pár percig.
Végül a burgonyát és a kolbászt is hozzáadom. Egy tűzálló tálba öntöm és 175 °C-os sütőben sütöm kb 1 órán keresztül.
A lecsipkedett kakukkfű leveleket összekeverem az összetört kukoricapehellyel és a maradék sajttal.
Rászórom a keveréket és a felkockázott vajat a felfújt tetejére és további 15 percig sütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: