Anna konyhája

Burgonyás-kolbászos felfújt ropogós kéreggel

Hozzávalók: ( 3 főre )

  1. 50 dkg csiperkegomba,
  2. 2 fej vöröshagyma,
  3. 20 dkg sült kolbász,
  4. 40 dkg tejföl,
  5. 2 ek étk. keményítő,
  6. 2,5 dl tej,
  7. 10 dkg reszelt sajt,
  8. 2 ek olaj,
  9. só,
  10. bors,
  11. 25 dkg fagyasztott, blansírozott zöldborsó,
  12. 1 kg burgonya,
  13. 3 ág kakukkfű,
  14. 5 dkg durvára aprított kukoricapehely,
  15. 5 dkg vaj,

Elkészítése:

A megtisztított gombát és a vöröshagymát felaprítom.

A megsütött kolbászt vékony karikákra szeletelem.

A tejfölt összekeverem az étkezési keményítővel és a tejjel.

A sajtot lereszelem.

A meghámozott és felkarikázott burgonyát sós vízben félpuhára előfőzöm.

A serpenyőben felforrósítom az olajat és megpirítom rajta a gombát és a  vöröshagymát. Sózom, borsozom, majd hozzákeverem a tejfölös mártást, és közepes lángon főzöm 2 percig. Azután beleforgatom a zöldborsót és a sajt felét, majd tovább főzöm pár percig.

Végül a burgonyát és a kolbászt is hozzáadom. Egy tűzálló tálba öntöm és 175 °C-os sütőben sütöm kb 1 órán keresztül.

A lecsipkedett kakukkfű leveleket összekeverem az összetört kukoricapehellyel és a maradék sajttal.

Rászórom a keveréket és a felkockázott vajat a felfújt tetejére és további 15 percig sütöm.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!