Almás zellerkrémleves

Hozzávalók:

  1. 50 dkg zeller,
  2. 5 dkg vaj,
  3. 2 db zöld alma,
  4. 1 fej vöröshagyma,
  5. 1 l csirkealaplé vagy víz,
  6. só,
  7. bors,
  8. 10 dkg bacon,
  9. 1 dl olívaolaj,
  10. 1 csokor snidling,

Elkészítése:

A megtisztított és felaprított zellert, almát és vöröshagymát a vajon 15 percig párolom, majd felöntöm az alaplével és  25 perc alatt puhára főzöm. Pépesre turmixolom, sózom, borsozom, majd ízlés szerint hígítom.

Közben a bacon szeleteket sütőben vagy egy serpenyőben kevés olajon ropogósra pirítom, majd miután lehűltek, összetöröm.

Az olajat összeturmixolom a felaprított snidlinggel és a sóval.

A levest tányérokba merem , megszórom a baconnel, majd  meglocsolom a snidlinges olajjal.

Címkék:
Tovább a blogra »