Hozzávalók:
- 50 dkg zeller,
- 5 dkg vaj,
- 2 db zöld alma,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 l csirkealaplé vagy víz,
- só,
- bors,
- 10 dkg bacon,
- 1 dl olívaolaj,
- 1 csokor snidling,
Elkészítése:
A megtisztított és felaprított zellert, almát és vöröshagymát a vajon 15 percig párolom, majd felöntöm az alaplével és 25 perc alatt puhára főzöm. Pépesre turmixolom, sózom, borsozom, majd ízlés szerint hígítom.
Közben a bacon szeleteket sütőben vagy egy serpenyőben kevés olajon ropogósra pirítom, majd miután lehűltek, összetöröm.
Az olajat összeturmixolom a felaprított snidlinggel és a sóval.
A levest tányérokba merem , megszórom a baconnel, majd meglocsolom a snidlinges olajjal.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: