Hozzávalók:
- 1/2 ek olívaolaj,
- 4 db tojás,
- 10 dkg sütnivaló kolbász,
- 10 dkg reszelt sajt,
- 0,8 dl tejszín,
- só,
- bors,
- 1 kis csokor petrezselyemlevél,
- 2 dkg vaj,
Elkészítése:
A felaprított kolbászt forró olajban aranybarnára sütöm, majd a zsiradékból kiszedem és félreteszem.
A tojássárgáját elkeverem a tejszínnel, a reszelt sajttal, a felaprított petrezselyem felével, majd sózom, borsozom.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem, majd óvatosan a sajtos keverékhez adom.
A vajat egy serpenyőben közepes lángon felforrósítom, majd ráöntöm a tojásos keveréket és 2-3 percig sütöm. ekkor rászórom a kolbászt és újabb 2-3 percig sütöm, amíg az alja meg nem szilárdul. Óvatosan félbehajtom, majd félbevágom. A tetejét megszórom a maradék petrezselyemmel, majd azonnal tálalom friss, puha kenyérrel.
Variáció: A serpenyőben addig sütöm, amíg az alja megszilárdul, majd a sütőbe teszem és felső sütésen pár percig sütöm, hogy a teteje megkocsonyásodjon. Végül ugyanúgy félbehajtom, félbevágom.






Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: