Anna konyhája

Sajtos-petrezselymes omlett kolbásszal

Hozzávalók:

  1. 1/2 ek olívaolaj,
  2. 4 db tojás,
  3.  10 dkg sütnivaló  kolbász,
  4. 10 dkg reszelt sajt,
  5. 0,8 dl tejszín,
  6. só,
  7. bors,
  8. 1 kis csokor petrezselyemlevél,
  9. 2 dkg vaj,

Elkészítése:

A felaprított kolbászt forró olajban aranybarnára sütöm, majd a zsiradékból kiszedem és félreteszem.

A tojássárgáját elkeverem a tejszínnel, a reszelt sajttal, a felaprított petrezselyem felével, majd sózom, borsozom.

A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem, majd óvatosan a sajtos keverékhez adom.

A vajat egy serpenyőben közepes lángon felforrósítom, majd ráöntöm a tojásos keveréket és 2-3 percig sütöm. ekkor rászórom a kolbászt és újabb 2-3 percig sütöm, amíg az alja meg nem szilárdul. Óvatosan félbehajtom, majd félbevágom. A tetejét megszórom a maradék petrezselyemmel, majd azonnal tálalom friss, puha kenyérrel.

Variáció: A serpenyőben addig sütöm, amíg az alja megszilárdul, majd a sütőbe teszem és felső sütésen pár percig sütöm, hogy a teteje megkocsonyásodjon. Végül ugyanúgy félbehajtom, félbevágom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!