Hozzávalók:
- 30 dkg kacsamáj, alaposan megtisztítva,
- 3 gerezd fehér fokhagyma,
- 2 gerezd fekete fokhagyma,
- 1 babérlevél,
- 1 ág friss kakukkfű ,
- só,
- bors,
- 15 dkg kacsazsír,
Elkészítése:
A megtisztított májat a fehér fokhagymával, a kakukkfűvel és a babérlevéllel 2 dl vízben felteszem főni. Mikor már majdnem forr, takarékra állítom a lángot és lefedem, majd 5 percig párolom. Ha már nem rózsaszín a belseje, akkor leveszem a tűzről és leszűröm róla a vizet. Hozzákeverem a kacsazsírt és a fekete fokhagymát, ízlés szerint a sót, borsot, majd összeforralom. Leveszem a tűzről és fedő alatt hagyom állni 10-15 percet, amíg kissé lehűl. A kész májból kiemelem a kakukkfüvet és a babérlevelet, majd egy késes robotgéppel pürésítem.
Egy csinosabb csatos üvegbe teszem, majd teljes lehűlés után a hűtőben tárolom.
Friss kenyérre vagy pirított kenyérre kenve fantasztikus reggeli !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: