Anna konyhája

Kacsamáj pástétom fekete fokhagymával

 

Hozzávalók:

  1. 30 dkg kacsamáj, alaposan megtisztítva,
  2. 3 gerezd fehér fokhagyma,
  3. 2 gerezd fekete fokhagyma,
  4. 1 babérlevél, 
  5. 1 ág friss kakukkfű ,
  6. só,
  7.  bors,
  8. 15 dkg kacsazsír,

Elkészítése:

A megtisztított májat a fehér fokhagymával, a kakukkfűvel és a babérlevéllel 2 dl vízben felteszem főni. Mikor már majdnem forr, takarékra állítom a lángot és lefedem, majd 5 percig párolom. Ha már nem rózsaszín a belseje, akkor leveszem a tűzről és leszűröm róla a vizet. Hozzákeverem a kacsazsírt és a fekete fokhagymát, ízlés szerint a sót, borsot, majd összeforralom. Leveszem a tűzről és fedő alatt hagyom állni 10-15 percet, amíg kissé lehűl.  A kész májból kiemelem a kakukkfüvet és a babérlevelet, majd egy  késes robotgéppel pürésítem. 

Egy csinosabb csatos üvegbe teszem, majd teljes lehűlés után a hűtőben tárolom.

Friss kenyérre vagy pirított kenyérre kenve fantasztikus reggeli !

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!