Hozzávalók:
Házi csokipuding:
- 4 dkg keményítő,
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor,
- 10 dkg cukor,
- 8 dl tej,
- 5 tojássárgája,
- 15 dkg 70 %-os étcsokoládé ,
- 5 dkg vaj,
Citromkrém:
- 3 tojássárgája,
- 10 dkg cukor vagy fruktóz,
- 2 dkg keményítő,
- 0,6 dl frissen facsart citromlé,
- 1 dl tej,
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A csokipudinghoz a keményítőt, a kakaóport, a cukrot és a tojássárgákat összekeverem. Először kis mennyiségű tejet öntök hozzá, amivel csomómentesre keverem, majd lassanként hozzáadom a többi tejet is. Folyamatosan kavargatva puding sűrűségűre főzöm. Végül belekeverem az apróra darabolt étcsokoládét és a vajat is.
A citromkrémhez a tojássárgákat habosra keverem a cukorral és a keményítővel. Hígítom 1 dl tejjel, és kevergetve főzöm addig, amíg besűrűsödik, (de nem forralom !) Leveszem a tűzről, és hozzákeverem a vajat, majd az átszűrt citromlevet, és teljesen simára keverem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: