Anna konyhája

Csokoládés-citromos pohárkrém

Hozzávalók:

Házi csokipuding:

  1. 4 dkg keményítő,
  2. 4 dkg cukrozatlan kakaópor,
  3. 10 dkg cukor,
  4. 8 dl tej,
  5. 5 tojássárgája,
  6. 15 dkg 70 %-os étcsokoládé ,
  7. 5 dkg vaj,

Citromkrém:

  1. 3 tojássárgája,
  2. 10 dkg cukor vagy fruktóz,
  3. 2 dkg keményítő,
  4. 0,6 dl frissen facsart citromlé,
  5. 1 dl tej,
  6. 5 dkg vaj

Elkészítése:

 A csokipudinghoz a keményítőt, a kakaóport, a cukrot és a tojássárgákat összekeverem. Először kis mennyiségű tejet öntök hozzá, amivel csomómentesre keverem, majd lassanként hozzáadom a többi tejet is. Folyamatosan kavargatva puding sűrűségűre főzöm. Végül belekeverem az apróra darabolt étcsokoládét és a vajat is.

A citromkrémhez a tojássárgákat habosra keverem a cukorral  és a keményítővel. Hígítom 1 dl tejjel, és kevergetve főzöm addig, amíg besűrűsödik, (de nem forralom !) Leveszem a tűzről, és hozzákeverem a vajat, majd az átszűrt citromlevet, és teljesen simára keverem.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!