Hozzávalók:
Elkészítése:
A zabpelyhet a felmelegített tejbe öntöm és 30 percre lefedve pihentetem.
A meggyet összekeverem 10 dkg cukorral és egyet forralok rajta, majd a megduzzadt zabpehellyel és a citrom levével összekeverem. Egy tűzálló sütőtál aljába öntöm.
A tojások sárgáját habosra keverem 5 dkg cukorral, majd hozzáadom a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, a tejfölt, és végül az összetört túrót. Botmixerrel az egészet krémesítem.
Egy csipet sóval a tojásfehérjékből kemény habot verek és több lépésben lazán a túrókrémhez keverem.
A meggyes zabpehely alapra ráöntöm a túrókrémet és 200 °C-os sütőben 20-25 perc alatt szép pirosrasütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.
Porcukorral vékonyan beszórom, és frissen, langyosan tálalom.