Hozzávalók:
- 10 dkg zabpehely,
- 2,5 dl tej,
- 40-50 dkg kimagozott meggy,
- 10 + 5 dkg cukor,
- 1 citrom lereszelt héja és leve,
- 3 db tojás,
- 1 csom. vaníliás cukor,
- 1 dl tejföl,
- 30 dkg túró,
Elkészítése:
A zabpelyhet a felmelegített tejbe öntöm és 30 percre lefedve pihentetem.
A meggyet összekeverem 10 dkg cukorral és egyet forralok rajta, majd a megduzzadt zabpehellyel és a citrom levével összekeverem. Egy tűzálló sütőtál aljába öntöm.
A tojások sárgáját habosra keverem 5 dkg cukorral, majd hozzáadom a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, a tejfölt, és végül az összetört túrót. Botmixerrel az egészet krémesítem.
Egy csipet sóval a tojásfehérjékből kemény habot verek és több lépésben lazán a túrókrémhez keverem.
A meggyes zabpehely alapra ráöntöm a túrókrémet és 200 °C-os sütőben 20-25 perc alatt szép pirosrasütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.
Porcukorral vékonyan beszórom, és frissen, langyosan tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: