Anna konyhája

Túrós-meggyes zabpelyhes felfújt

Hozzávalók:

  1. 10 dkg zabpehely,
  2. 2,5 dl tej,
  3. 40-50 dkg kimagozott meggy,
  4. 10 + 5 dkg cukor,
  5. 1 citrom lereszelt héja és leve,
  6. 3 db tojás,
  7. 1 csom. vaníliás cukor,
  8. 1 dl tejföl,
  9. 30 dkg túró,

Elkészítése:

A zabpelyhet a felmelegített tejbe öntöm és 30 percre lefedve pihentetem.

A meggyet összekeverem 10 dkg cukorral és egyet forralok rajta, majd a megduzzadt zabpehellyel és a citrom levével összekeverem. Egy tűzálló sütőtál aljába öntöm.

A tojások sárgáját habosra keverem  5 dkg cukorral, majd hozzáadom a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, a tejfölt, és végül az összetört túrót. Botmixerrel az egészet krémesítem.

Egy csipet sóval a tojásfehérjékből kemény habot verek és több lépésben lazán a túrókrémhez keverem.

A meggyes zabpehely alapra ráöntöm a túrókrémet és 200 °C-os sütőben 20-25 perc alatt szép pirosrasütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.

Porcukorral vékonyan beszórom, és frissen, langyosan tálalom.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!