Anna konyhája

Paprikás sajtkrémmel töltött húspogácsák, tormás- almás krumplipürével

Hozzávalók:

  1. 45-50 dkg darált sertéshús,
  2. 1 fej vöröshagyma,
  3. 2 gerezd fokhagyma,
  4. só,
  5. őrölt bors,
  6. 1 ek őrölt pirospaprika,
  7. 1 + 2 db tojás,
  8. 10 dkg reszelt sajt,
  9. 1 db csípős, piros, étkezési paprika,
  10. 3 dkg tejföl,

Elkészítése:

A darált húshoz keverem a sót, a borsot, a paprikát, a felaprított vöröshagymát, az áttört fokhagymát és  egy tojást.

Alaposan összedolgozom. Egy tepsit kikenek margarinnal.

A húsból 5-6 db gombócot formázok, a közepébe egy kanál segítségével  mélyedést nyomok.

190 °C-os sütőben kb 10-15 perc alatt megpirítom.

A tojásokat összekeverem a reszelt sajttal, az egészen apróra felkockázott csípős paprikával és a tejföllel. Enyhén sózom, borsozom, majd az elősütött húsgombócok közepébe teszem a tölteléket. Visszateszem a sütőbe kb 10-15  percre.

Tormás-almás krumplipürével tálalom.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!