Anna konyhája

Szilvalekváros fonat

   

Hozzávalók:

  1. 50 dkg liszt,
  2. 2 dkg élesztő,
  3. 3 dl tej,
  4. 2 ek cukor,
  5. 5 dkg olvasztott margarin,
  6. só,
  7. 5 dkg olvasztott margarin a kenéshez,
  8. szilvalekvár,
  9. 1 felvert tojás a lekenéshez,

Elkészítése:

A langyos tejben felolvasztom a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom.

A liszt közepébe öntöm az olvasztott margarint, a felfuttatott élesztőt, megsózom és közepes keménységű tésztát dagasztok. Langyos helyen a duplájára kelesztem.

Lisztezett deszkára kiborítom, sodrófával elnyújtom, majd olvasztott margarinnal bekenem. Rövidebbik oldalától kiindulva, mint a bejglit feltekerem és 30 percre hűvös helyre teszem.

Ismét kinyújtom a tésztát és kb 5 X 15 cm-es csíkokra vágom. A közepére szilvalekvárt teszek. Egy tojást felütök, és a  töltelék mellett a tészta egyik oldalát tojással bekenem. A töltelék felett a tésztát egymásra hajtom, a tojás remekül összeragasztja őket.

A két végét összecsípve, ellentétes irányban megcsavarom, majd félbehajtom és megfonom, a két végét összezárom.

A fonatokat sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakom, letakarom és kelni hagyom.

Közben a sütőt előmelegítem 180°C-ra, majd a felvert tojással lekenem, és 25-30 perc alatt szép pirosra sütöm. Rácson hagyom kihűlni.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!