Anna konyhája

Kakaós palacsinta tejszínes túrókrémmel

 

Hozzávalók a tésztához:

  1. 18 dkg liszt,
  2. 4 dkg cukrozatlan holland kakaópor,
  3. 2 tk sütőpor,
  4. 1 ek  cukor,
  5. csipet só,
  6. 2 egész tojás,
  7. 3 dl tej + 2 dl szódavíz,
  8. 3 dkg olvasztott vaj, 
  9. olaj a palacsinta sütéshez,

A töltelékhez:

  1. 25 dkg túró,
  2. 2 dl habtejszín,
  3. 1 csomag habfixáló,
  4. porcukor ízlés szerint,
  5. 1 kk vaníliakivonat,

Az öntethez:

  1. 12 dkg nádcukor,
  2. 2 ek víz,
  3. 2 dl habtejszín,
  4. 2.5 dkg vaj,
  5. 1 csipet só,

Elkészítése:

A palacsintatésztához egy tálban összekeverem a lisztet, a sütőport, a kakaót,a cukrot, a sót. Az olvasztott vajat kikeverem a tojásokkal és a langyos tejjel, majd apránként összehabarom a lisztes keverékkel. Kézi habverővel teljesen csomómentesre keverem. Fél órára hűvös helyre teszem.

Közben elkészítem a tölteléket és az öntetet.

A tejszínhabot a habfixálóval kemény habbá verem. A túrót a porcukorral és a vaníliával krémesre keverem, majd fellazítom a felvert tejszínhabbal. Felhasználásig a hűtőben tartom.

Az öntethez a cukrot egy kisebb edénybe teszem és ráöntöm a vizet. Közepes lángon addig melegítem, amíg a cukor elolvad, majd magasabbra emelve a hőfokot  karamellizálom. Közben rázogatom, de keverni nem szabad, mert becsomósodik. Amikor elérte a megfelelő színt, a tűzről lehúzom és fokozatosan hozzáadom a tejszínt, a vajat és a sót. Visszateszem a tűzre és alacsony hőfokon krémesre, homogénre keverem. 

Hűlés közben besűrűsödik. Újra melegítve ismét folyós lesz. Hűtőben hosszabb ideig tárolható.

A palacsinta tésztából a szokásos módon palacsintákat sütök. A túrókrémet a palacsinták egyik felére kenem, majd négyrét hajtom. A karamellszósszal vékony sugárban megöntözöm, azonnal tálalom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!