Hozzávalók:
- 1 egész nyúl,
- só,
- őrölt bors,
- 1 dl olaj,
- 1 csokor petrezselyemlevél,
- 1/2 citrom leve,
- 2 tk morzsolt majoránna,
- 2 fej vöröshagyma,
- 5-6 gerezd fokhagyma,
- 2 dl száraz fehérbor,
Elkészítése:
A megtisztított nyulat feldarabolom, majd sóval, borssal bedörzsölöm.
Az olajat összekeverem a citromlével , a felaprított petrezselyemlevéllel, a majoránnával és ráöntöm a nyúlra. Lefedem és a hűtőbe teszem pár órára.
Sütés előtt aláöntöm a fehérbort, mellédobálom a felszeletelt vöröshagymákat és a fokhagyma gerezdeket. Ismét lefedem, és 180°C-os sütőben addig sütöm, amíg a hús megpuhul. Ekkor leveszem a fedőt és enyhén megpirítom a hús, majd a szaftból kiveszem és letakarva félreteszem, melegen tartom.
A sütőformában maradt szaftot egy szűrőkanálon átpasszírozom. 1 ek étkezési keményítőt egy kevés szafttal simára keverek, majd visszaöntve, lassan forralva, enyhén besűrítem.
A fokhagymás szaftot vagy a nyúlra öntöm, vagy külön csészében tálalom, és mindenki kedve szerint fogyaszt belőle.
Zöldséges-hajdinás párolt rizzsel tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: