Anna konyhája

Baconos-hagymás sült harcsafilé

Hozzávalók:

  1. 50-60 dkg harcsafilé,
  2. só,
  3. bors,
  4. 2 fej vöröshagyma,
  5. 4-5 gerezd fokhagyma,
  6. bacon a sütőforma kibéleléséhez,,
  7. 1 dl száraz fehérbor,
  8. olívaolaj,

A körethez:

  1. 6-8 db burgonya,

Elkészítése:

A körethez a burgonyákat megtisztítom, felkarikázom és sós vízben félig megfőzöm. A vizet azonnal leöntöm róla, hogy ne főljön tovább és félreteszem.

A harcsát sűrűn beirdalom, sózom, borsozom, olíva olajjal meglocsolom és egy zárt edényben a hűtőbe teszem pár órára.

A hagymákat megtisztítom, a vöröshagymát hosszában négyfelé vágom, a fokhagyma gerezdeket felkarikázom..

Egy sütőforma alját bacon szeletekkel kibélelek, a harcsaszeleteket ráfektetem, a hagymákat köréje rakom, a bort aláöntöm, majd a pácolajjal meglocsolom. Az előfőzött burgonyaszeletekkel a tál oldalát körbe kibélelem, a sütőtálat lefedem és 180 °C-on addig sütöm, amíg a hal omlós lesz. Ekkor a tetejét leveszem, és 200 °C-on, a halat és a burgonyát enyhén megpirítom. Azonnal tálalom.

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!