Anna konyhája

Kelkáposzta főzelék /2

Hozzávalók:

  1. 1 fej kelkáposzta,
  2. 4 db közepes burgonya,
  3. 4-5 gerezd fokhagyma,
  4. só,
  5. őrölt bors,
  6. 1 kk őrölt köménymag,
  7. 1 kk őrölt pirospaprika,
  8. olaj,
  9. 2 ek liszt,
  10. 3-4 pár virsli,

Elkészítése:

A kelkáposztát megtisztítom, a külső leveleit eltávolítom, torzsáját kivágom és laskára vágom. A káposzta felét beleteszem egy nagy lábosba, félig felöntöm vízzel. A burgonyákat meghámozom, megmosom, kis kockákra vágom. A káposzta tetejére öntöm.
Teszek rá őrölt köményt, sót, borsot és apróra vágott fokhagymát.  Közepes lángon, lefedve főzöm. Ha megpuhult, botmixerrel turmixolom, ( ha hígítani szeretném, adok hozzá egy kis vizet ) majd hozzáadom a maradék felvágott kelkáposztát és forralok rajta egyet. 

4 ek olajon  zsemleszínűre pirítom a lisztet, majd leveszem a tűzről és hozzáadom a pirospaprikát. A kelkáposzta levéből merek hozzá, csomómentesre keverem, ráöntöm a káposztára, elkeverem, és  pár perc alatt összefőzöm.

A virsliket éles késsel bevagdosom és egy serpenyőben, kevés olajon megpirítom. A főzelék tetejére teszem 1-1 evőkanál friss tejföllel együtt, és már tálalhatom is.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!