Hozzávalók:
- 1 fej kelkáposzta,
- 4 db közepes burgonya,
- 4-5 gerezd fokhagyma,
- só,
- őrölt bors,
- 1 kk őrölt köménymag,
- 1 kk őrölt pirospaprika,
- olaj,
- 2 ek liszt,
- 3-4 pár virsli,
Elkészítése:
A kelkáposztát megtisztítom, a külső leveleit eltávolítom, torzsáját kivágom és laskára vágom. A káposzta felét beleteszem egy nagy lábosba, félig felöntöm vízzel. A burgonyákat meghámozom, megmosom, kis kockákra vágom. A káposzta tetejére öntöm.
Teszek rá őrölt köményt, sót, borsot és apróra vágott fokhagymát. Közepes lángon, lefedve főzöm. Ha megpuhult, botmixerrel turmixolom, ( ha hígítani szeretném, adok hozzá egy kis vizet ) majd hozzáadom a maradék felvágott kelkáposztát és forralok rajta egyet.
4 ek olajon zsemleszínűre pirítom a lisztet, majd leveszem a tűzről és hozzáadom a pirospaprikát. A kelkáposzta levéből merek hozzá, csomómentesre keverem, ráöntöm a káposztára, elkeverem, és pár perc alatt összefőzöm.
A virsliket éles késsel bevagdosom és egy serpenyőben, kevés olajon megpirítom. A főzelék tetejére teszem 1-1 evőkanál friss tejföllel együtt, és már tálalhatom is.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: