Anna konyhája

Mákos-meggyes vargabéles

Hozzávalók:

  1. 25 dkg cérnametélt,
  2. 6 dl tej,
  3. csipet só,
  4. 4 dkg vaj,
  5. 20 dkg darált mák,
  6. 2 dl tej,
  7. 10 dkg cukor,
  8. 1 ek vanília kivonat,
  9. 2 tojássárgája,
  10. 2 ek cukor,
  11. 1 marék kimagozott meggy,
  12. 4 réteslap,
  13. 5 dkg olvasztott vaj a réteslapok lekenéséhez,

A tetejére : porcukor vagy  meglangyosított méz,

Elkészítése:

A 6 dl tejet felforralom egy csipet sóval és kifőzöm benne a cérnametéltet. Beledobom a vajat, elkeverem és hűlni hagyom.

A mákot összekeverem a cukorral, és a 2 dl tejjel felfőzöm. Hűlni hagyom.

A tojássárgákat 2 ek cukorral habosra keverem, ízesítem a vaníliával. A tojásfehérjéket csipet só hozzáadásával kemény habbá verem.

A langyos kifőzött tésztához hozzákeverem a tojássárgáját, majd a mákot. Végül óvatosan fellazítom az egészet a felvert fehérjével

Egy mély sütőformát ( kb 20×28 cm ) kikenek olvasztott vajjal és kibélelem három réteslappal úgy, hogy a tepsi szélén túllógjanak. A réteslapokat egyenként olvasztott vajjal megkenem.
Belesimítom a tésztás masszát, visszahajtom a réteslapok szélét, és befedem a  maradék réteslappal úgy, hogy szintén meglocsolom olvasztott vajjal, majd kettéhajtom.
Előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen, 200 °C-on,  kb. 40 percig sütöm.Hagyom picit pihenni, majd éles késsel kockákra vágva, porcukorral meghintve vagy mézet rácsorgatva tálalom. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!